Test

Sony Ericsson K660i

Design og byggekvalitetStørrelse: 10,4 x 4,7 x 1,5 cm
Vekt: 95 gram
Form: Klassisk
Skjerm: 2 tommer
Snarveistaster: Kamera, volum
Kamera: Ja
Uttak: Sony Ericsson
Eksternt antenne-uttak: Nei
Pris: Ca. 2000 kroner

Slik vurderer vi
Klikk for større bilder.
Klikk for større bilder.

Sony Ericssons K660i omtales av produsenten selv som en "surfemobil", noe som vitner om at det er internett som er i fokus her.

I motsetning til det man kanskje forbinder med en typisk internett-telefon har K660i en forholdsvis liten skjerm, og den har heller ikke fulltastatur.

Nettopp kjøpt K660i?

Telefonen er både liten og lett, og den ligger godt i hånden, noe som ikke minst skyldes de avrundede kantene.

Kvalitetsfølelsen du får når du holder K660i i hånden er veldig god. Telefonen er solid, den knirker ikke og alt virker generelt skikkelig skrudd sammen. Sony Ericsson har så absolutt ikke gjort noen slurvejobb her.

Små taster

Nummertastene er helt runde, og muligens i minste laget for de med litt størrelse på fingrene.

Over nummertastene finner du det vanlige utvalget av sletteknapp, telefontaster og piltaster til å navigere med. Også disse tastene er små, og det finnes ikke luft mellom dem, så for mange vil det nok være problematisk å treffe riktig.

Hovedregelen når du skal finne en telefon som passer hendene dine er å prøve den i et par minutter i en mobilforretning før du bestemmer deg, og det gjelder også denne gangen.

Ekstra snarveistaster har ikke vært sentralt i utviklingen av K660i. Her finner du snarveier for å starte kameraet og for å stille volumet. Alt annet gjøres fra hovedtastaturet.

På venstresiden av telefonen finner du en utgang for M2-kort. Denne beskyttes av et gummideksel, slik at du ikke fyller telefonen med lommerusk istedenfor musikkfiler.

Verken minijack eller Mini/MicroUSB

En veldig velkommen trend de siste to årene har vært at mobiltelefoner i økende grad har fått utgang for vanlig minijack, slik at du kan plugge favoritthodesettet ditt rett inn i telefonen når du skal høre på musikk. K660i har dessverre bare fått Sony Ericssons vanlige fast-port, så skal du bruke andre hodesett enn det som følger med, må du investere i en overgangskabel.

En annen, like velkommen trend har vært at telefonene har fått utgang for Micro- eller Mini-USB, slik at du kan bruke mer standariserte datakabler enn produsentenes egne. Dette er heller ikke på plass i K660i.

Alt i alt har Sony Ericsson likevel gjort en god jobb med designen, og laget en telefon med solide materialer som gir en bra kvalitetsfølelse. Ellers burde verken størrelse eller vekt skremme noen. Men, som sagt, prøv tastene før du bestemmer deg, og vurdér om du har lyst å bruke adapter når du lytter til musikk.

Skjerm og menyerSkjerm: TFD, 262 144 farger (18 bit)
Oppløsning: 240 x 320 punkter
Menysystem: Sony Ericssons eget
Meny: Rutenett/faner
Tekst: T9
Firmware: R1EA030

Slik vurderer vi
Skjermen er sylskarp,
Skjermen er sylskarp,
I nettleseren vises bildet i breddeformat.
I nettleseren vises bildet i breddeformat.

Sylskarp skjerm

Skjermen i K660i er sylskarp, og egner seg svært bra til både bilder, spilling og som kamerasøker.

Skjermen er av typen TFD, som i utgangspunktet pleier å være blassere enn den dyrere TFT-standarden. K660i er et herlig unntak.

Størrelsen på skjermen er to tommer. Dette kan fort bli lite med tanke på at dette er en telefon for internettbruk, men at du kan surfe med skjermen i bredformat gjør at saker og ting likevel kan gjøres mer oversiktlig.

Velkjente menyer

Menysystemet i telefonen burde være velkjent for alle som har brukt en Sony Ericsson-modell av nyere årgang. Menyene ser pene ut, og alt er logisk og ryddig satt opp, slik at det er lett å finne frem både for erfarne og nye brukere.

Noe av det vi setter mest pris på med Sony Ericssons menyer er muligheten til å kjøre flere programmer samtidig. Det er ikke noe problem å høre på musikk mens du for eksempel skriver tekstmeldinger eller spiller spill på telefonen.

Menyene er stort sett veldig responsive, men det merkes dersom du kjører programmer i bakgrunnen, for eksempel hvis du hører på musikk. Forsinkelsene er riktignok ikke av det drastiske slaget, men noen vil nok irritere seg over et halvt sekunds ventetid her og der.

Om du er av typen som liker å skifte ut bakgrunnsbilder, legge inn nye ringetoner og generelt har sansen for å kunne personalisere menyene dine, vil du sette pris på Sony Ericssons flash-støtte. Dette gjør at du kan ta en skikkelig oppussing av menyene dine ved å bytte ut både ikoner, farger og animasjoner.

Til tross for et par svakheter, er det oftest en glede å bruke Sony Ericssons menyer, og K660i leverer det vi forventer av både utseende, logikk og respons, i tillegg til at skjermen er blant de absolutt bedre vi har sett.

Sony Ericsson K660i

Sony Ericsson K660i med abonnement

Sony Ericsson K660i   Les mer »

Sony Ericsson K660i med abonnement   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen