Test

Sony Ericsson K610i

DESIGN OG BYGGEKVALITET

Størrelse: 10,2 x 4,5 x 1,7 cm
Vekt: 89 gram
Form: Klassisk
Skjerm: 1,9 tommer
Snarveistaster: Volum, mp3-spiller, kamera, internett, hurtigmeny. 4-veis blatast konfigurerbar.
Kamera: Ja
Uttak: Sony Ericsson proprietær standard
Pris: fra ca 2300 kroner (klasse D)

Slik vurderer vi

Sony Ericsson har med K610i rettet på flere av manglene ved forgjengeren K600i. Designet er forsatt ikke blant de spenstigste, men de fleste vi har spurt synes at K610i er en lekker telefon.

Dette er en av de letteste og tynneste 3G-telefonene som er laget til nå. Skjerm og spesielt taster utnytter det som er av plass på en forbilledlig måte. Sony Ericsson har her klart å kombinere en liten telefon med god ergonomi.

K610i er også et friskt pust i form av at den kommer i en mørk rød metallic farge. Er du lei avkjedelige grå og sorte mobiltelefoner vil denne varianten garantert falle i smak.

De fleste begynner etterhvert å bli vant med å bruke styrepinne for å navigere i menyene. K610i stiller med en 4-veis blatast med en valg-tast i midten. Det er litt uvant til å begynne med, men det fungerer godt med litt trening.

Tastesettet fungerer i det hele tatt utmerket, men litt er det å pirke på. Snarveistastene på siden av telefonen er i minste laget, og spesielt under samtale kan de være vriene å betjene.

Dessverre sitter kameralinsen ubeskyttet, og er således lett utsatt for riper.

 

K610i

K610i virker å være godt skrudd sammen. Under testperioden ga den ikke fra seg et eneste knirk. Som du skjønner liker vi designet på K610i. Sony Ericsson har her klart å kombinere det funksjonelle med kvalitet og eleganse.

SKJERM OG MENYER

Skjerm: TFT, 262 000 farger
Oppløsning: 176 x 220 piksler
OS: SEs eget proprietære
Meny: Rutenett, 3 x 4 ikoner
Tekst: T9, vanlig skrivemåte
Firmware: R1CB001

Slik vurderer vi

Fra bra til bedre
Menysystemene til Sony Ericsson har fått mye skryt de siste årene. K610i gjør ikke skam på navnet. Menyene er som vanlig oversiktlige og enkle å bruke.

Tregheten som var et problem på tidligere modeller, er borte som dugg for solen. Her går det lynraskt å bla i menyene, og det er heller ingen merkbar forsinkelse når du gjør mer krevende oppgaver som å bla i bildealbumet.

K610i har også støtte for multitasking. Det vil si at du kan kjøre et program i bakgrunnen samtidig som du har et annet fremme på skjermen. I hurtigmenyen har du oversikt over hvilke programmer som kjører, i tillegg til nye hendelser og mye brukte snarveier.

Ordboken er av typen som lærer fort. Er du av typen som ikke liker listen med andre forslag til ord som dukker opp når du taster inn et ord med T9-ordlisten, har du mulighet til å skru av funksjonen.

Hvis du mottar et anrop eller en melding fra en som ligger med bilde i kontaktregisteret, spretter bildet av vedkommende opp på skjermen. Og ikke bare et mikroskopisk miniatyrbilde, men et bilde som dekker store deler av skjermen slik at det faktisk er mulig å se hva det er bilde av.

Meldingsmenyen er også forbilledlig. Ved siden av hver melding vises om du har besvart meldingen, og om den er levert dersom du har bedt om leveringsbekreftelse. Slike finesser er gull verdt for en ivrig SMS-er.

Et par små irritasjonsmomenter finnes fortsatt i Sony Ericssons menyer. Blant annet har du ikke sikkerhetstastelås, noe du for eksempel finner på de fleste av Nokias modeller.

Du har heller ikke like fleksibelt oppsett av profilene. Det går for eksempel ikke an å lage en egen profil uten meldingslyd, noe som kan være greit for nattesøvnen sin del.

Middels skjerm
Skjermen til K610i kan ikke sies å være helt i toppklasse. Den holder aboslutt mål med tanke på at dette er en rimelig 3G-telefon, men konkurrenter som for eksempel Nokia 6233 stiller med vesentlig høyere oppløsning til omtrent samme pris. Om du sammenligner virker skjermen til K610i noe blass og uskarp.

Alternativ tekst mangler
Klikk for å se film (.mov, 5,7 MB, krever Quicktime)

Sony Ericsson K610i med abonnement

Sony Ericsson K610i

Sony Ericsson K610i med abonnement   Les mer »

Sony Ericsson K610i   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen