Test

Sony Ericsson K600i

Design og byggekvalitet - 

Sony Ericsson K600i er en av de mest interessante telefonene fra Sony Ericsson dette året. Grunnen til det er at K600i er den minste 3G-telefonen fra svensk-japanerne til nå, samt en av de aller minste 3G-telefonene vi har sett på det norske markedet til nå.

Rent designmessig sett er K600i stilren, men også noe uortodoks. I stedet for å satse på et velbrukt design alá det man har sett på K750i og K300i, så har Sony Ericsson gått nye veier. Telefonen kommer i stilfullt metall med enkelte svartfargede plastflater.

Bak designet ligger det også en rekke innovative designløsninger, som straks falt i smak. For eksempel er bakdekselet festet på venstre side med to brytere, som må skyves til siden før man kan løfte av lokket. På den måten så unngår man den brytekampen som vanligvis oppstår når man skal løfte vekk bakdekselet på telefonen.


(Klikk for større bilde)

K600i har også fått et eget deksel som ligger foran den ene
kameralinsen, og beskytter den mot riper. Når man skal ta bilde, fjerner man bare dekselet og kameraet starter automatisk. Det andre kameraet sitter strategisk plassert rett over skjermen, og er kun ment for bruk til videotelefoni.

Robust og lydløs
Byggekvaliteten til K600i er svært god. Vi merket ikke noe til knirking eller andre ulyder i det hele tatt. Snarere virket det som om dette er en ekstra solid og robust telefon, til tross for at den på ingen måte er ment å tåle mer enn en helt ordinær telefon.

Telefonen ligger ellers svært godt i hånden, har en balansert vekt og er svært håndterlig for en 3G-telefon å være.

Styrepinnen på K600i er en av de beste vi har prøvd, og overgår i stor grad det meste vi har sett fra Sony Ericsson så langt. Dette skyldes at selve pinnen virker å være laget av metall og dermed gir et veldig godt grep. I tillegg stikker pinnen såpass mye ut at den nås enkelt og er lett å bruke.

Taster fra helvete
Den kjipe baksiden med designet på K600i er at tastene har fått en flat formgivning som på ingen måte er tilpasset fingrene. Faktisk ligger tastene såpass langt ned i telefonen at vi til stadighet opplevde at telefonen ikke reagerte på tastetrykket.

Dette førte blant annet til at vi ved flere anledninger ringte feil nummer eller sendte direkte uforståelige meldinger. I lengden ble dette også såpass irriterende at vi til slutt valgte å ringe motparten istedenfor å sende meldinger, og det var ikke rent få banneord som ble gitt som følge av tastene.

   
USB-port (t.v.) og linsebeskyttelsen
(Klikk for større bilder)

Når tastene ender opp så dårlige, kan ikke de ansvarlige i Sony Ericsson ha gjort jobben sin. Å sende et produkt ut på markedet som ikke holder mål på et såpass viktig punkt er ikke spesielt rederlig gjort overfor brukerne. I K600i sitt tilfelle burde vært en advarsel i salgsannonsene som sa tydelig og klart at; med denne telefonen har du skrevet din siste SMS.

Det kvalitetsladete designet, de gode løsningene og den perfekte styrepinnen kommer dessverre litt i skyggen av de dårlige tastene, som uten tvil tar det meste av oppmerksomheten rundt designbiten. I korte trekk har Sony Ericsson dermed gjort èn fatal feil, som gjør at det som kunne blitt en suksess, nå fremstår som halvferdig og slurvete arbeid.

Sony Ericsson K600i med abonnement

Sony Ericsson K600i

Sony Ericsson K600i med abonnement   Les mer »

Sony Ericsson K600i   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen