Sony Ericsson K530i

Design og byggekvalitetStørrelse: 10,2 x 4,6 x 1,4 cm
Vekt: 92 gram
Form: Klassisk
Skjerm: 2 tommer
Snarveistaster: Volum, kamera
Kamera: Ja
Uttak: Propritiær Sony Ericsson-bunnkontakt
Pris: ca. 1900 kroner (klasse C)

Slik vurderer vi
K530i har ikke kjedelig design, selv om den er bekledd i grått og sort.
K530i har ikke kjedelig design, selv om den er bekledd i grått og sort. (Alle foto: Einar Eriksen)

Klikk på bilden for å se større og flere bilder.
Tastene til K530i er gode, men kanskje litt i hardeste laget. (Alle foto: Einar Eriksen)
Tastene til K530i er gode, men kanskje litt i hardeste laget.
Telefonen er heller ikke noe stor.
Telefonen er heller ikke noe stor.

K530i er Sony Ericssons nye billige 3G-telefon. Men likevel føles telefonen langt fra billig ut.

Telefonens design virker godt utført. Den føles liten og kompakt, samtidig som den ser pen ut. Telefonen er på størrelse med for eksempel T650i og 6300, og glir lett ned i de fleste lommer.

K530i kjennes tung ut i forhold til størrelsen, noe som gir økt kvalitetsfølelse. Vekten er oppgitt til 92 gram, som likevel ikke gjør at du mister buksa.

Telefonen er stort sett laget i grå og svart plastikk, og du får den også i kun sort. Fremsiden av telefonen er dekket av gråfarge, mens skjermen og rammen rundt på en elegant måte skiller seg ut. Detaljen får telefonen til å se sprekere og mindre kjedelig ut.

Sony Ericsson har heller ikke latt baksiden på telefonen virke kjedelig. En stripe over kameraet får baksiden til å se spennende ut. Den sorte plastikken som dekker resten av baksiden kjennes ut til å ha et tynt gummilag ytterst, noe som gir kvalitetsfølelse.

Tastene fungerer greit. Vi synes imidlertid de er litt vel harde å trykke ned, noe som senker skrivehastigheten og gjør SMS-skriving til en litt mer tungvint opplevelse.

Har du store og usmidige fingre, kan det tenkes tastene er plassert litt for nære hverandre. Det er nemlig lett å treffe to taster samtidig i vertikal retning om du ikke er forsiktig.

Navigasjonstasten på telefonen skiller seg ut. Denne er formet som en firkant på oversiden av tastesettet, og er laget i noe som ser ut som robust metall. I praksis er det lekende lett å navigere med denne tasten.

Ellers har ikke Sony Ericsson gjort noe oppsiktsvekkende nytt. Som vanlig finner du volumtaster på høyre side av telefonen, og en egen tast for kameraet på samme side. På venstresiden finner du port for minnekort.

Skjerm og menyerSkjerm: TFT, 262 144 farger
Oppløsning: 176 x 220 punkter
Operativsystem: Sony Ericssons propritiære
Meny: Rutenett, 3 x 4 ikoner
Tekst: T9, vanlig tekstmating
Firmware: R6BC002

Slik vurderer vi
K530i er et trygt valg når det kommer til brukervennlighet.
K530i er et trygt valg når det kommer til brukervennlighet.

Skjermen måler to tommer diagonalt, noe som ikke er det helt store. Oppløsningen på 176 x 144 piksler er heller ikke noe å skryte av.

Skjermen duger til de enkleste gjøremålene, men oppløsningen gjør oversikten litt dårlig. For eksempel viser ikke skjermen tilstrekkelig med tekst i e-postleseren.

Menyene er de kjente og kjære fra Sony Ericsson. De er enkle i bruk, og er brukervennlige. I tillegg informerer telefonen alltid om det som skjer. For eksempel dukker det opp en melding på skjermen om at alarmen nå er aktivert, og vil vekke deg klokken 6:10.

T9-ordboken i K530i er av nyeste versjon. Som vanlig trykker du kun én gang på hver tast, og deretter "gjetter" mobilen seg frem til ordet. Mobilen lærer seg også nye ord. Det som er nytt i Sony Ericssons nyeste telefoner, er at telefonen i tillegg lærer seg sammenhengen.

Skriver du "Dette er en test" vil telefonen automatisk skrive "Dette er en vest". Dersom du korrigerer til "test" lærer den seg dette. Neste gang du skriver setningen vil telefonen automatisk foreslå "dette er en test".

Sony Ericsson K530i med abonnement

Sony Ericsson K530i

Sony Ericsson K530i med abonnement

Sony Ericsson K530i

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen