Test

Sony Ericsson K500i

Design og kvalitet -

Sony Ericsson har de siste fire månedene hatt stor suksess med sin avanserte modell Sony Ericsson K700i, som har slått svært godt an blant annet her til lands. Lavprisutgaven K500i er nå på full vei ut i butikkene, og er blitt Sony Ericssons alternativ til de av oss som gjerne vil ha en smakebit av det toppmodellen K700i kan by på, men som ikke ser oss råd til å punge ut flerfoldige tusen kroner for et eksemplar.

Rett etter at vi har fisket vårt testeksemplar opp av pakken begynner vi å forstå hvordan Sony Ericsson har klart å presse prisen. K500i er dekket av plast fra topp til tå, og mangler materialene som gir den kvalitetsfølelsen vi kjenner fra K700i. Uansett hvilken vei man snur og vender på K500i, kommer man ikke utenom den overhengende plastikkfølelsen. Plast har som oftest sine fordeler, spesielt på pris, men gir et kvalitetsinntrykk man sjelden setter pris på.

K500i virker heller ikke helt solid. Med tanke på at telefonen er antrukket i skjør, hard plast kan vi ikke forestille oss at telefonen vil tåle mange fall. Bakdekselet virker spesielt utsatt, og det føles som om dette kan sprekke bare støtet er kraftig nok.

Det kommer ikke mye knirkelyder ut av K500i, noe som tyder på at sammensveisingen av telefonen er gjennomført. Men akk, dette klarer slett ikke å redde helhetsinntrykket, og K500i fremstår ikke bare som en billigere versjon av K700i, men vel så mye som lillebroren i plast.

Høy kilopris - K500i er ingen tungvekter
Om ikke K500i er verdt sin vekt i gull, så er ihvertfall kiloprisen ganske så høy. Telefonen veier nemlig ikke mer enn 80 gram, som gjør at den er adskillig lettere enn de fleste konkurrentene på markedet, og hele 13 gram lettere enn både T630 og K700i.

Størrelsen er det heller ikke noe å si på. Med en bredde og dybde på henholdsvis 4,6 og 1,4 cm er K500i perfekt tilpasset de fleste bukse- og jakkelommer. Høyden er på 10,2 cm. Dette er betydelig mindre enn det for eksempel Siemens CX65 kan skilte med, og er samme lengde som på Sony Ericssons T610.

Knapper sendt fra himmelen
Til tross for at Sony Ericssons designere har gjort et heller lite eksklusivt valg av materialer, er K500i ganske så gjennomført på de fleste områder. Om man for eksempel tar styrepinnen i betraktning, så er denne uten tvil en av de beste vi har vært borti til dags dato. Denne yter perfekt motstand, er enkel i bruk og lett å vende seg til. Her har andre produsenter noe å strekke seg etter!

Knappene fortjener også stående applaus. Her har utviklerne tydeligvis funnet en gylden formel for avstand mellom tastene, både vertikalt og horisontalt, og i dybde og størrelse. Tastene er rett og slett vidunderlige å bruke, og skriving av meldinger går unna på kort tid.


(Klikk for større bilde)

Motstanden i tastene er også nøye tilpasset slik at man ikke får fingerverk etter å ha trykket inn et større antall meldinger. Man slipper med andre ord å måtte ty til makt hver gang man skal trykke inn en tast, noe som er en stor fordel i alt fra spilling til skriving av tekstmeldinger.

Knappeoppstettet har en eneste bakside, og det er plassering av kommandoknappene. Disse ligger et stykke fra hverandre på de fleste telefoner, slik at man slipper å trykke dobbelt. Dette er desverre ikke tilfelle på K500i, og det er vanskelig å treffe tastene fordi de ligger så tett. Brukere med store fingre vil etter all sannsynlighet få problemer her.

K500i er slett ingen luksuriøs telefon. Designet domineres av plastikkmaterialene som er brukt, og dette gir telefonen en heller laber kvalitetsfølelse. Størrelsen og knappeoppsettet faller derimot i god smak, og ser man bort fra problemet med kommandoknappene, har nok K500i et av de beste knappeoppsettene på markedet i dag.

Sony Ericsson K500i med abonnement

Sony Ericsson K500i

Sony Ericsson K500i med abonnement   Les mer »

Sony Ericsson K500i   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen