Test

Sony Ericsson K300i

Design og kvalitet - 

Sony Ericsson K300i føles som en liten telefon, noe målene på 100 x 45 x 19 mm bekrefter. Den er i samme størrelsesorden som storebror K700i, men er noe tynnere og har en mer rektangulær design. I tillegg er den absolutt en lettvekter, med sine 85 gram er den blant de lettere telefonene på markedet i dag.

Imponerende nok har Sony Ericsson allikevel klart å gi telefonen et preg av kvalitet. Selv om den er lett, føles den som en solid og godt sammenskrudd telefon. Både overflaten, med et nesten litt eksklusivt preg på deler av telefonen, og fraværet av slark er med på å gi dette preget.


Klikk for større bilde

Apparatet har ikke utskiftbare deksler, men det virker heller ikke som om Sony Ericsson prøver å nå de aller yngste brukerne med denne modellen. At det ikke går an å skifte ut skallet til telefonen gjør det også mindre sannsynlig at brukerne av K300i vil bli belemret med knirkelyder, som gjerne oppstår først etter en tids bruk.

Tastesettet til telefonen er dessverre ikke blant de beste vi har prøvd. Tastene er etter vår mening litt for små, og litt harde å trykke inn. I tillegg er tastene ligger ganske nedsenket i telefonen. Med noe øvelse er det mulig å betjene telefonen forholdsvis raskt, men en skikkelig SMS-racer blir man ikke med Sony Ericssons nyeste billigmodell. Imidlertid gir tastene fra seg et tydelig klikk når man først trykker de ned, det er lett å kjenne om telefonen har fått med seg tastetrykket eller ikke.

Styrepinnen til K300i har vi derimot ingenting å si på. Den er lett å bruke, gir bra respons og er ikke for avrundet, slik at den gir en god tilbakemelding til brukeren. Den stikker også såpass ut at det er enkelt å få tak på den.

For å skille telefonen fra sine dyrere søsken har Sony Ericsson kuttet ned antall taster til et minimum. En kameraknapp på siden av telefonen, samt en knapp foran på telefonen for å starte WAP-leseren, er de eneste knappene utover det som trengs for å få ringt og sendt meldinger med telefonen. Knappen for å starte WAP-leseren er dessverre så liten og tung å trykke på, at det er et svare strev å bruke den.

Vi kunne nok godt ha tenkt oss volumregulering på siden av K300i, men vi skjønner godt at Sony Ericsson har valgt å ta bort denne muligheten for å differensiere modellspekteret sitt. Ulempen er at det blir litt knotete å regulere volumet under samtale.


Klikk for større bilde

Av/på-bryteren øverst på K300i er diskré felt inn ved siden av den infrarøde porten øverst på telefonen, allikevel er den stor nok til at det er enkelt å skru telefonen av og på. Kameraknappen ser heller gummiaktig ut og skiller seg ut fra resten av tastene på apparatet.

Bak på telefonen finner vi kameralinsen ubeskyttet, men noe nedsenket slik at den slipper unna den verste slitasjen. Sony Ericsson har også kostet på K300i et lite speil for selvportretter, dette er plassert rett ved siden av linsen til kameraet.

På bunnen av Sony Ericsson nye kandidat finner man som vanlig kontakter for ladere og tilbehør. K300i bruker det samme formatet på plugger som har vært brukt siden Ericsson T28s, og er derfor kompatibelt med en bråte av tilbehør. Dette blir en av de siste Sony Ericsson-telefonene med denne muligheten, ettersom selskapet fra og med K750i skal bruke nye bunnkontakter.

Nederst på telefonen har de også gjort det mulig å hekte på en rem for de som liker å gå med telefonen i en snor rundt halsen.

Med unntak av ergonomien til tastene, og at det kanskje er litt få av dem, er K300i en positiv overraskelse på dette feltet. Kvalitetsfølelsen er meget bra til å være en billigtelefon, vi har vært borti vesentlig dyrere telefoner som har kjentes billigere ut enn denne lille krabaten fra Sony Ericsson.

Sony Ericsson K300i med abonnement

Sony Ericsson K300i

Sony Ericsson K300i med abonnement   Les mer »

Sony Ericsson K300i   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen