Sony Ericsson i fritt fall

Sony Ericsson sliter med tallene. (Foto: Istockphoto, Sony Ericsson)
Sony Ericsson sliter med tallene. (Foto: Istockphoto, Sony Ericsson)

I likhet med en rekke elektronikkprodusenter, har Sony Ericsson hatt en tøff slutt på fjoråret. Siste kvartalet i 2008 sluttet med et netto tap på omtrent 187 millioner Euro, tilsvarende 1,7 milliarder norske kroner, ifølge Sony Ericssons offisielle kvartalsrapport. Utgiftene var altså langt større enn inntektene. 

I samme perioden året før, gikk selskapet med 373 millioner Euro i pluss. Med dagens kurs vil dette tilsvare 3,4 milliarder norske kroner. 

Sony Ericsson skylder selvsagt på den vanskelige globale økonomien i kvartalsrapporten, og anslår at situasjonen forverres i løpet av det første halve året. Det er altså lite optimisme å spore hos selskapet globalt for den nærmeste fremtiden. 

Lysere i Norge

I Norge er selskapet imidlertid et stort hakk mer optimistiske. 

– I Norge har vi en oppfatning av at vi har tatt markedsandeler ved et fallende marked, og er også fornøyde med starten av det nye året, sier Erik Sandsmark, markedssjef i Sony Ericsson Norge. 

Sandsmark understreker at de har startet med lovende kampanjer gjennom samarbeidspartnere, noe som er en av grunnene til en god start på 2009.

Vil Sony sparke ut Ericsson?

Vi har allerede undret over Sony Ericssons fremtid, der vi blant annet lurer på om Sony kommer til å trekke seg ut i fremtiden. 

Det hjelper ikke at kilder nå sier at Sony ikke vil la Sony Ericsson lansere en Playstation-mobil før Sony lager mobiltelefoner selv, eller at flere toppledere i Sony skal ønske å avslutte samarbeidet med Ericsson. 

Les mer om Playstation-turbulensen her »

(Kilde: engadget.com)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen