Test

Sony Ericsson HPM-85

Spesifikasjoner

Vekt 126 gram.
I pakken: Hodesett, ledning med Sony Ericsson-bunnplugg, fjernkontroll og mikrofon.
Pris: Fra 400 til 500 kroner.

Sjekk priser i prisguiden.

Spesifikasjoner

Vekt 126 gram.
I pakken: Hodesett, ledning med Sony Ericsson-bunnplugg, fjernkontroll og mikrofon.
Pris: Fra 400 til 500 kroner.

Sjekk priser i prisguiden.

Sony Ericsson lanserer både mobiler og tilbehør under Walkman-logoen i ett kjør. Denne gangen er det musikkhodesettet HPM-85 som befinner seg på testbenken vår.

Poenget med Walkman-stempelet er at produktene som får et slikt stempel leverer god lyd. Her synes vi HPM-85 lykkes. Og hodesettet har alt som trengs for å kunne brukes sammen med hvilken som helst Sony Ericsson-mobil.

På ledningen henger det en fjernkontroll.
På ledningen henger det en fjernkontroll.

Mye bass, mye lyd
Liker du mye bass og høy lyd, er dette hodesettet noe for deg. Hodesettet klarer å skille de lavfrekvente tonene fra resten av lydbildet på en måte som vi sjeldent hører fra hodesett i denne prisklassen.

Den leverer også mye mer lyd enn mange andre hodesett. Selv på høyeste volum klarer hodesettet å levere lyd uten at tonene må bukke for skurring og vrenging.

I tillegg høres både bassgitaren, tubaen og barytonsaksofonen ekte ut i forhold til andre hodesett i prisklassen.

Skal du høre på musikkategorier som hip-hop, der du trenger bassrytmen i bakgrunnen og teksten til vokaliste, vil nok altså hodesettet vil nok hodesettet oppfylle dine krav.

En grøt av instrumenter
Men selv om bassen står for seg selv i lydbildet, presterer ikke hodesettet like godt i mellomtone- og diskant-områdene.

Hvis mye skjer samtidig, vil du ha problemer med å skille stemmene og instrumentene fra hverandre, og det hele blir en grøt av upresis lyd.

Hører du på slik type musikk, vil du også oppdage at du blir sliten av musikken ganske kjapt med HPM-85.

Her leverer andre hodesett i samme prisklasse bedre resultater. Vi brukte for eksempel Creative HQ-1700 som referanse, som faktisk er litt billigere enn HPM-85. Det hele kan sammenlignes med å bevege seg fra en konsert i et bomberom til en konsert i et konsertlokale.

I tillegg til å levere litt grøtete lyd, klarer ikke HPM-85 å få frem detaljene i musikken like godt som referansehodesettet vårt. Kjennetegnene i vokaler forsvinner, og finmessing eller piano høres ikke ekte ut. Dette er et typisk problem for hodesett til under tusenlappen. HPM-85 klarte imidlertid å fremstille gitarer på en god måte.

HPM-85 passer alle Sony Ericsson-telefoner.
HPM-85 passer alle Sony Ericsson-telefoner.

Behagelig på ørene
Selv når bassen til HPM-85 masserer øregangene dine på full styrke, er hodesettet ganske behagelig å ha på ørene. Det til tross for at det skal plasseres utenpå på ørene, og holde seg fast ved å trykke seg inn mot hodet ditt.

Særlig eksklusivt virker ikke hodesettet, som oser av plastikk. Hodesettet er heller ikke utformet slik at det er lett å ha med seg. Det kan til en viss grad slås sammen, men hodesettet er omtrent like stort når det er "sammenslått".

Siden dette er Sony Ericssons eget hodesett, fungerer det også som håndfri, i tillegg til at du kan styre musikken med en fjernkontroll som henger på ledningen.

HPM-85 er en billig oppgradering for å få en musikktelefon ut av en vanlig Sony Ericsson-mobil. Overgangen fra vanlig minijack-plugg til Sony Ericsson-bunnplugg koster ofte over 300 kroner i butikk. Dette følger med når du kjøper HPM-85.

Med referansehodesettet Creative HQ-1700 trenger du en overgang til Sony Ericssons bunnplugg for å kunne bruke hodesettet sammen med mobilen din.

Dessverre følger det ikke med forlengerledning for vanlig minijack med HPM-85. Det vil si at du kun har en 20 centimeter lang ledning til rådighet, med mindre du investerer i en forlenger.

(Foto: Sony Ericsson)
(Foto: Sony Ericsson)

Konklusjon
HPM-85 leverer mye lyd, så vel som mye og god bass. Men til musikkategorier der det skjer mye, synes vi ikke hodesettet leverer god nok lyd til prisen. Storband, rock og metall synes vi hørtes altfor grøtete ut.

Hodesettet fungerer fint dersom du ikke er kresen, men ønsker bedre lyd enn det det medfølgende hodesettet leverer. Men er du kresen, går du for noe helt annet. Har du allerede en overgang til mobilen din, får du bedre hodesett til prisen.


+ Spiller mye lyd og mye bass
+ Behagelig å ha på ørene
+ Klar til bruk med alle Sony Ericsson-telefoner
+ Fjernkontroll og mikrofon på ledningen

 


- Grøtete lyd, som gir et flatt lydbilde
- Mange instrumenter høres uekte ut
- Detaljer forsvinner
- Kort ledning for minijack, ingen forlenger i pakken

Sony Ericsson HPM-85   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen