Test

Sony Ericsson HBM-30

  • Endret


Vi vil takke MPX for utlånet av Sony Ericsson HBM-30.


Få mobilprodusenter har satset like mye på tilbehør til telefonene sine som Sony Ericsson. For kort tid siden lanserte den svensk-japanske giganten også en rekke nyskapende underholdningsprodukter, inkludert en Blåtann-styrt lekebil og spillkontroll til å koble til mobiltelefonen.

Den nye mp3-spilleren HBM-30 er også en del av storlanseringen av tilbehør i høst, og er et av de mer interesante produktene fra selskapet. Vi har nå brukt ett par uker på å stifte ett nærmere bekjentskap med den nye mp3-spilleren, som er den første av sitt slag her til lands.

Bundel

HBM-30 kommer med beltestropp, halsbånd til å henge den rundt halsen og bæreveske. Beltestroppen og halsbåndet er både lette å feste og å ta av, og gjør at man kan ta med mp3-spilleren både på jobb og på joggetur. Bærevesken rommer både spilleren og øretelefonene, noe som er hendig
om man vil beskytte utstyret når det ikke er i bruk.

Den vedlagte brukermanualen forklarer enkelt hvordan mp3-spilleren skal brukes og hvilke funksjoner den har med gode illustrasjoner og enkle forklaringer. I det hele tatt er dette en veldig godt utformet manual, som ble flittig brukt i løpet av testperioden.

Kvaliteten på de medfølgende øretelefonene er dessverre ganske så dårlig, og de gir et svært flatt lydbilde med en dårlig bass og svak diskant. I tillegg til lav lydkvalitet er ledningen til øreklokkene svært kort, bare 50 cm, noe som ikke en gang rekker fra bukselommen og opp til ørene. Dette fikk testpanelet til å skifte til ett annet sett hodetelefoner, noe som fjerner alle problemene med lydkvalitet og lengde på det medfølgende utstyret.

Det fløger med en minijack-kabel, som kobles til pc, stereoanlegg og lignende når man ønsker å laste inn musikk på spilleren. Denne løsningen fungerer greit, men vi må si oss noe skuffet over at Sony Ericsson ikke har lagt ved en kortleser til PC – som er et mer brukervennlig alternativ til den medfølgende kabelen.

Med i bundelen følger det også en MemoryStick Duo adapter. Denne får man bruk for hvis man vil bruke en kortleser for å laste inn musikk på spilleren, fordi noen kortlesere bare støtter MemoryStick kort og ikke den nyere og mindre MemoryStick Duo-standarden.

I tillegg har man lagt til ett ekstra batterilokk, i tilfellet man mister det orginale - en del som er både liten og lett å miste.

Alt i alt må vi si oss fornøyde med mangfoldet i bundelen til HBM-30, men både kapasiteten til det medfølgende minnekortet og kvaliteten på øretelefonene kunne nok vært bedre.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen