Sony Ericsson girer opp

Konkursstruet for tre år siden, et firma i sterk vekst i dag. Sony Ericsson har snudd lykken og går stadig bedre. Fra å være en liten produsent som knapt hadde fem prosents markedsandel kan det svensk-japanske selskapet nå skryte av å være verdens fjerde største mobilprodusent med en global markedsandel på nærmere syv prosent.

Og oppgangen merkes. Så langt i år har Sony Ericsson lansert ikke mindre enn 15 mobiltelefoner for det nordiske markedet, og prisguiden avslører at selskapet har hele 23 mobiltelefoner i salg. Fortsetter selskapet lanseringsiveren vil vi kunne se hele 30 nye telefoner i 2006, noe som er en ren fordobling fra fjoråret.

- Det er rett, når vi fikk sterkere finanser for noen år siden begynte vi å investere mer i telefoner og varemerke. Det er det vi nå ser resultatet av, sier visedirektør Jan Wäreby i Sony Ericsson til Dagens Industri. - Uten å si hvor mange, kan jeg si at det vil bli flere (modeller, red.anm), fortsetter Wäreby.

Håndbak med Nokia

Ifølge Digi.no har Sony Ericsson planer om å ta opp kampen med Nokia, og har i den anledning kjørt en sammenligning av kommende eller nåværende telefoner på markedet. Sammenligningen viser at Nokia har 55 telefoner som kommer eller allerede i salg, mens Sony Ericsson kan vise til 38 modeller. Da Sony Ericsson startet i 2002 hadde selskapet kun fem telefoner i salg.

Sony Ericsson har tidligere kunnet melde at Walkman-serien har gitt selskapet store ekstrainntekter ettersom Walkman-telefonene ofte er avanserte og dyre, og dermed gir mer avkastning. Bare i første kvartal kunne Sony Ericsson putte vel 800 millioner kroner ekstra inn på den stadig voksende kontoen.

Men kampvilje til tross, hver tredje telefon som selges i verden er en Nokia-telefon, og tross lanseringsiver har Sony Ericsson fortsatt kun en sjettedel av Nokias markedsandel globalt. Dette har imidlertid sine grunner ettersom Nokia har et stort antall kunder som kjøper lavpristelefoner, mens Sony Ericsson hovedsaklig opererer med dyrere telefoner som selger i langt mindre kvantum.

Eneste skår i gleden

Eneste skår i gleden er at selskapets ultimate flaggskip, P990, lar vente på seg. Mens telefonen egentlig var ventet i første kvartal, sier Wäreby nå at telefonen nok ikke dukker opp før i slutten av andre kvartal. Ifølge informasjon Amobil sitter på er det august måned som er planen.

Av øvrige modeller kan vi avsløre at K510i, W300i og M600i skal komme i juni, mens K800i, K310i og K610i skal komme i juli. Øvrige modeller kommer i august eller utover i tredje og fjerde kvartal, og har dermed ikke fått noen eksakt lanseringsdato.

(Kilder: DI, Digi)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen