Sony Ericsson går så det griner

Sony Ericsson går så det griner. Selskapet hadde i tredje kvartal en stor vekst både i inntjening og i salg og kan feire femårsdagen med det beste resultatet i selskapets historie. Tallene var egentlig ment å publiseres først imorgen, men har lekket ut via nyhetstjenesten Dow Jones Newswire.

Fra juli til og med september solgte Sony Ericsson 19,8 millioner telefoner og fikk en inntjening på 2,9 milliarder Euro, som tilsvarer vel 25 milliarder kroner. Resultatet før skatt endte opp på 3,6 milliarder kroner. Selskapet kan dermed notere seg en salgsvekst på 43 prosent fra samme periode i fjor, og en samlet vekst gjennom året på 42 prosent.

Resultatet er nærmere to milliarder kroner bedre enn ventet.

Walkman bak salgstallene
Grunnen til det gode salget kan oppsummeres i to ord; K800i og Walkman. Sony Ericssons Walkman-serie selger som varmt hvetebrød og en stadig sterke modellportefølje sørger for at det svensk-japanske selskapet får et stadig sterkere grep om de musikkfrelste.

- I tredje kvartal kunne Sony Ericsson høste suksessen av produkter som K800 og W810, K610 og de lavere prisede K310 og W300. Strategien vår med å bruke flaggsipsmodeller til å gi Sony Ericsson en ledende posisjon innenfor kategorier som foto (...) og musikk (...) gir ringvirkninger over på billigere modeller i samme kategori og får nye brukere til å prøve våre telefoner, forklarer Miles Flint, president i Sony Ericsson.

Sony Ericsson tror selv at det gode resultatet vil føre til at selskapet får en markedsandel på åtte prosent på global basis, noe som er ett prosentpoeng mer enn det selskapet hadde i forrige kvartal.

TNS Gallup kunne tidligere i høst melde at Sony Ericsson har en markedsandel på 24 prosent her i landet. Sony Ericsson har selv i ettertid sagt at selskapets andeler er langt høyere. Og skulle selskapets salgsvekst fortsette i samme tempo ut året, vil nok selskapet få rett i det.

Samtidig skal det nevnes at Sony og Ericsson hver for seg hadde en samlet markedsandel på nærmere 13 prosent, da selskapene slo seg sammen for å bli verdens ledende mobilprodusent i 2001. Selskapet har siden den gang gått vekk fra de ambisiøse planene.

(Kilder: Pressemelding, IDG)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen