Sniktitt
G900 er Sony Ericssons nye proffhåp. (Bilde: Simen Willgohs / Amobil - alle bilder)

Sony Ericsson G900

Sony Ericsson G900:

Dimensjoner: 10,6 x 4,9 x 1,3 cm
Teknologi: Trebånds GSM, UMTS, Wi-Fi
Batteri: 12 timer tale, 380 timer hviletid.
Maskinvare: Bluetooth 2.0, A2DP, USB 2.0
System: Symbian OS, UIQ, håndskriftgjenkjenning.
Minne: Memory Stick Micro M2, 160 MB innebygget minne.
Skjerm: 2,4 tommer TFT, 240 x 320 punkter, trykkfølsom,
Kamera: 5 megapiksler, autofokus, blits, bildestabilisator.
Musikk:
Mp3-spiller, FM-radio med RDS, TrackID,
Annet: Epost, Java MIDP 2.0, Opera-nettleser, QuickOffice, visittkortleser.

Sony Ericsson G900:

Dimensjoner: 10,6 x 4,9 x 1,3 cm
Teknologi: Trebånds GSM, UMTS, Wi-Fi
Batteri: 12 timer tale, 380 timer hviletid.
Maskinvare: Bluetooth 2.0, A2DP, USB 2.0
System: Symbian OS, UIQ, håndskriftgjenkjenning.
Minne: Memory Stick Micro M2, 160 MB innebygget minne.
Skjerm: 2,4 tommer TFT, 240 x 320 punkter, trykkfølsom,
Kamera: 5 megapiksler, autofokus, blits, bildestabilisator.
Musikk:
Mp3-spiller, FM-radio med RDS, TrackID,
Annet: Epost, Java MIDP 2.0, Opera-nettleser, QuickOffice, visittkortleser.

Sony Ericsson lanserte søndag kveld med brask og bram en rekke nye telefoner. Blant disse var det to nye telefoner beregnet på krevende proffbrukere med behov for det ypperste innen nyttefunksjoner. Den ene av dem er G900.

Sony Ericsson har lenge stilt svakt i proffsegmentet. Mens Nokia har lansert S60-telefoner beregnet på folk med dress og travel jobb i drøssevis, har Sony Ericsson nøyd seg med P-serien, som til nå knapt har tatt markedsandeler fra den finske giganten. Nå har pipen fått en annen låt.

G900 kommer nemlig Nokias varslede trykkfølsomme bølge i forkjøpet. Utstyrt med trykkfølsomme skjermer, fokus på nyttefunksjoner og Symbian UIQ er G900 en interessant telefon å få med seg. Derfor tok vi en nærmere titt.

(Klikk for større bilder)
(Klikk for større bilder)

En liten Symbian-telefon

G900 har et ganske ulikt design fra Sony Ericssons tidligere Symbian-modeller. Telefonen er knapt større enn de fleste vanlige mobiltelefoner, og minner litt om Nokias 3230 i utseende, størrelse og utforming. Med målene 10,6 x 4,9 x 1,3 cm og en vekt på 99 gram, er nok G900 en telefon de færreste vil klage over å ha på innerlommen.

Tastene er rimelig standard i utformingen, , men du har egne snarveiknapper for å gå rett til notatblokken og innboksen. Selve styretastene er flyttet opp rett under skjermen, der de benytter seg av telefonens berøringsfølsomme skjerm for å spare plass.

Skjermen er rimelig stor og lysskarp. 2,4 tommer er ikke like mye å juble for som et år siden, men det holder til de nyttefunksjonene telefonen byr på. Oppløsningen på 240 x 320 punkter er heller ikke noe å skrive hjem om, men vi syns skjermen er noenlunde skarp.

Ser du på ikonene som ligger på skrivebordet, så er det første møte med G-seriens spesialitet: Snarveier til det meste av nyttefunksjoner. Her kommer du til samtaleloggen, meldingsinnboksen, kalenderen og kontaktlisten i tillegg til hovedmenyen med ett enkelt trykk.

Hovedmenyen er rimelig lik den i vanlige Sony Ericsson-telefoner, UIQ-systemet til tross. Menyene kommer i en matrise på 3 x 3 ikoner, med meldinger i midten, innstillinger nede på siden og morofunksjoner oppe til høyre.

PDF-leser og QuickOffice

Menyene til G900 er stablet opp slik en proffbruker vil ha det. Kalenderen ligger direkte ute på hovedmenyen og alt av øvrige nyttefunksjoner er samlet øverst i venstre hjørne. Under her finner vi et arsenal av funksjoner vi ikke har sett på en Sony Ericsson-telefon før. Mest interessant og nytt er egen PDF-leser, filbehandler, notatblokk og visittkortleser. Og ikke minst: QuickOffice, som lar deg åpne og redigere Office-dokumenter på telefonen.

For å ta notatblokken først, så bruker denne den trykkfølsomme skjermen slik at du kan skrive rett på skjermen. Dette gjør at det går lynraskt å ta notater, og du kan bruke både pekepennen, fingrene eller skrive via tastene alt etter hva du måtte foretrekke. Mest leselig blir det uansett dersom du bruker mobiltastene.

Ikke helt stødig enda.
Ikke helt stødig enda. (Klikk for større bilde)

Visittkortleseren er ikke mindre interessant. Denne bruker enkelt og greit kameraet til å ta bilder av visittkort,for så å fylle ut informasjonen i de kategoriene telefonen antar de hører hjemme i. Legg merke til antar, vårt testeksemplar bommet nemlig rimelig stygt på våre forsøk.

I tillegg til nyttepakken, støttes telefonen opp av både Wi-Fi, Bluetooth 2.0 med A2DP og en batterilevetid vi sjelden ser maken til: 12 timer taletid eller 380 timer hviletid.

Les resten av sniktitten etter video >>

Sony Ericsson G900

Vis større

Men to ting mangler fra å gjøre det hele komplett. Både super-3G og Edge glimrer med sitt fravær, og med mindre du befinner deg i en sone med trådløst internett, vil du måtte overleve med standard 3G-tilkobling for datanedlasting eller enda verre, GPRS. Har du planer om å bruke telefonen til mye surfing eller datamodem kan det altså være en idé å se seg rundt etter alternativer.

(Klikk for større bilder)
(Klikk for større bilder)

Ikke bare business

En kan jo lure på om G900 kun har regneark og notatblokk. Det stemmer ikke, telefonen har det meste av morofunksjoner.

Et av hovedmenyvalgene er multimedia, og denne fører deg videre til valg mellom mp3-spiller, radio, videospiller og fotoalbum. Selve multimediamenyen er i samme stil som Sony Ericssons Walkman-menyer.

G900 har også et fem megapikslers kamera med autofokus og bildestabilisator. Selv om kameraet som regel er litt streikete på tidligere eksemplarer, virker det som Sony Ericsson har fått på plass det meste. Søkeren er rask, og telefonen knipser et bilde på få sekunder.

Dermed er det ikke mye annet å si enn at G900 definitivt blir en velkommen nyhet i Sony Ericssons stadig voksende portefølje når den kommer til Norge i andre kvartal i år. Hva prisen er ennå uklart

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen