Test
G700 ser ikke ut som en smarttelefon. (Bilde: Marius S. Eltervåg (Alle foto))

Sony Ericsson G700

Sony Ericsson G700 er lillesøsteren til G900, og har mange av de samme egenskapene: Beskjeden størrelse, et vell av funksjoner, og trykkskjerm. Med en prislapp på fornuftige 2600 kroner er den heller ikke noen lommebokbøddel.

Design og brukervennlighet

Form: Klassisk/trykkskjerm
Størrelse:
10,6 x 4,9 x 1,3 cm
Vekt: 99 gram
Snarveistaster: Volum, kamera, tastelås
Uttak: Standard Sony Ericsson-spor
Kortplass: M2
Eksternt antenne-uttak: Nei
Plattform: Symbian 9.1
Menysystem: UIQ 3.0
Skjerm: 2,4 tommer, 240 x 320 punkter, 262144 farger
Firmware: R6H814
Pris: ca 2600 kroner

Kort sagt:
dsad
 – Beskjeden størrelse
 – Både trykkskjerm og vanlige taster
 – Brukervennlig

dsad
 – Til tider ganske så treg
 – Ikke Micro- eller Mini-USB
 – Ikke minnekort i pakken

G700 kan lettest beskrives som en smarttelefon i en vanlig telefons innpakning. Mens de fleste smarttelefoner enten er større, har flere taster eller en skjerm som dekker hele fremsiden av telefonen, ser G700 nemlig ut som en hvilken som helst av Sony Ericssons andre modeller.

Dette er det ingenting negativt i. G700 har en lommevennlig størrelse, den er pen å se på, men byr likevel på de fleste egenskapene du kan kreve av en smarttelefon.

Gode taster!
Gode taster!
Pekepennen skuler seg i venstre hjørne.
Pekepennen skuler seg i venstre hjørne.
Både trykkskjerm og vanlige taster.
Både trykkskjerm og vanlige taster.
Hovedmenyen.
Hovedmenyen.
G700 er like lettbetjent som andre mobiltelefoner.
G700 er like lettbetjent som andre mobiltelefoner.

Mye plast, men god kvalitet

G700 er hovedsaklig laget i plast, og føles ikke spesielt eksklusiv. Det er likevel ingenting i veien med kvalitetsfølelsen, og telefonen er fri for irriterende momenter som knirking og ulyder. Telefonen henger godt sammen, og føles generelt solid.

Det er heller ikke lett å finne pirk når det kommer til tastesettet. Både navigasjonspanelet og nummertastene gir god respons, og tastene er behagelige å bruke, også over tid.

Som alltid bør du prøve ut tastene i en mobilforretning før du bestemmer deg, ettersom fingerstørrelse betyr mye for hvordan tastesettet oppleves.

Øverst i høyre hjørne av telefonen finner du en pekepenn. Denne er kortere enn på mange andre smarttelefoner, slik at du ofte får den samme følelsen som når du skriver med en nesten oppbrukt blyant. Vi hadde imidlertid ikke problemer med å bruke pekepennen etter litt tilvenning.

Ikke for alle, men mange nok

I likhet med storebror G900, har G700 fått både trykkskjerm og vanlig nummertastatur. Noen vil nok foretrekke enten fulltastatur eller en trykkfølsom skjerm som dekker hele telefonen.

For veldig mange andre vil kombinasjonen av trykkskjerm og taster være en av telefonens sterkeste sider. Kanskje særlig for de som kun er vant til telefoner som har nummertaster.

Du greier deg nemlig helt fint uten pekepennen, og kan styre telefonen kun ved hjelp av navigasjons- og nummertastene, akkurat slik du er vant med. Det er imidlertid ikke til å komme bort i fra at enkelte funksjoner – som kalenderen – alltid vil være bedre å bruke dersom du kan klikke direkte på skjermen isteden for å bla til fingrene blir blå.

Brukervennlig!

Praktiske skrivebordssnarveier.
Praktiske skrivebordssnarveier.

G700 har fått den tredje og nyeste versjonen av Sony Ericssons UIQ-grensesnitt. Dette grensesnittet har blitt betydelig forbedret fra modell til modell, og G700 er i bunn og grunn så enkel å bruke at du ikke burde trenge mange timene før det sitter i fingrene.

Vi liker spesielt godt hvor kjapp tilgang du har til absolutt alt du kan tenkes å få bruk for. Fra

skrivebordet har du for eksempel en rekke med ikoner du kan bla mellom, for å få opp oversikter over alt fra favorittkontakter til nye e-postmeldinger. Når du har satt opp snarveiene som du vil, og har lært deg hvordan systemet fungerer, går det lang tid mellom hver gang du trenger åpne hovedmenyen.

Barnesykdommer

Det som dessverre ødelegger litt av brukervennligheten er at telefonen til tider er i overkant treg, både når du skal navigere i menyene og åpne programmer. I de fleste tilfellene skyldtes dette riktignok at vi hadde for mange programmer kjørende i bakgrunnen, slik at telefonens arbeidsminne ble brukt opp. Dette er helt normalt i smarttelefoner.

Vi måtte imidlertid flere ganger slå telefonen av og på igjen for å bli kvitt treghetene. Vi mistenker at telefonen ikke alltid registrerer at et program blir lukket, og derfor holder deler av arbeidsminnet reservert for dette. Vi opplevde også ved flere anledninger at telefonen frøs helt, og vi måtte ta ut batteriet for å få ting i gang igjen.

Det skal understrekes at G700 er like kjapp, om ikke kjappere enn mange andre smarttelefoner når den først oppfører seg. Det er også sannsynlig at både tregheter og de andre problemene vil forsvinne med en fremtidig programvareoppdatering.

Sony Ericsson standardport.
Sony Ericsson standardport.

Ikke særlig universal

Universalløsninger som fungerer på tvers av mobilmerker er en fin ting. Som for eksempel micro- eller mini-USB. G700 har dessverre ikke dette, og du må derfor bruke Sony Ericssons egen standardkabel for å overføre filer til og fra telefonen.

Du kan riktignok bruke Bluetooth, men da får du verken opp minnekortet som en masselagringsenhet på PC-en eller like gode hastigheter som med kabel. Lang historie kort: Husk å ta med deg den medfølgende kabelen når du skal ut på tur.

Tilbehørspakken er grei, men vi savner minnekort.
Tilbehørspakken er grei, men vi savner minnekort.

Noe spinkel salgspakke

Når du kjøper Sony Ericsson G700 får du med følgende tilbehør:

  • Lader
  • Håndfri/stereoøreplugger
  • CD med programvare
  • Datakabel
  • Brukermanual
  • Ekstra pekepenn

Smarttelefoner flest har fyldige salgspakker proppet med tilbehør, så tilbehøret til G700 er ingenting å juble over. Vi skulle gjerne sett et minnekort i pakken, selv om det er snakk om en rimelig telefon. Et minnekort i dag er heldigvis ikke den tyngste investeringen du kan gjøre. Et M2-kort på 4 GB koster i skrivende stund fra ca 200 kroner.

Den ekstra pekepennen kom for øvrig godt med, etter at vi på mystisk vis greide å miste den som stod i telefonen etter bare to dager.

Sony Ericsson G700 med abonnement

Sony Ericsson G700

Sony Ericsson G700 med abonnement   Les mer »

Sony Ericsson G700   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen