Test
G502 er en billig og liten super-3G-telefon. (Bilde: Marius S. Eltervåg)

Sony Ericsson G502

G502 er det nyeste tilskuddet til Sony Ericssons G-serie, som består av rimelige telefoner med gode internettegenskaper. For under 1500 kroner får du denne gangen super-3G, e-postmuligheter og et to megapiksels kamera, pakket inn i en kompakt og pen telefon.

Design og brukervennlighet

Form: Klassisk
Størrelse:
10,9 x 4,6 x 1,35 cm
Vekt: 83 gram
Snarveistaster: Kamera, volum
Uttak: Sony Ericsson-kabel
Eksternt antenne-uttak: Nei
Plattform: Sony Ericsson
Menyvisning: Liste, rutenett (3 x 4 ikoner)
Skjerm: 2 tommer, 240 x 320 punkter, 262k farger
Pris:1450-1500 kroner

Kort sagt:
dsad
 – Ganske kjapp i vendingen
 – Hendig størrelse
 – Brukervennlig

dsad
 – Tastene passer ikke for store fingre
Navigasjonstastene sitter i tetteste laget.
Navigasjonstastene sitter i tetteste laget.
F.v.: Chess Xzite, SE G502, Nokia 6210 Navigator.
F.v.: Chess Xzite, SE G502, Nokia 6210 Navigator.
M2-sporet ligger under bakdekselet.
M2-sporet ligger under bakdekselet.
Linseglasset er ubeskyttet.
Linseglasset er ubeskyttet.

Med en vekt på knappe 83 gram og ellers ganske snertne mål burde G502 være liten nok for de fleste, samtidig som den er stor nok til at tastene har fått en noenlunde fornuftig størrelse.

Helt ok SMS-telefon

Nummertastene har fått en forhøyning på midten, slik at det ikke er så lett å trykke feil, til tross for at det er spart på mellomrommet mellom dem. Vi tør å påstå at vi har noenlunde gjennomsnittlig fingerstørrelse, og traff stort sett der vi ville etter å ha blitt vant til tastesettet.

Navigasjonstasten og tastene rundt er hakket mer knotete, og det er fort gjort å trykke høyre, venstre eller andre piltaster når du egentlig sikter på kvitteringstasten i midten.

Med litt bruk av negler og en god porsjon tålmodighet bør det imidlertid gå greit både å navigere i menyer og skrive meldinger for alle med normale fingre.

Tastene gir en helt grei respons, og du vil nok ikke sitte å irritere deg over at det tar lang tid før bokstavene kommer opp på skjermen.

Alt i alt er G502 et helt greit valg for de som skriver mye tekstmeldinger, og det er fritt for både forsinkelser og andre irritasjonsmomenter som ødelegger flyten. Men har du store fingre bør du altså vurdere en annen telefon.

Sony Ericsson har vært sparsomme når de har delt ut snarveistaster denne gangen. G502 har kun egne taster for kamera og volum.

God kvalitetsfølelse

Er det noe Sony Ericsson er gode på, så er det å lage telefoner som henger skikkelig sammen. G502 er ikke noe unntak, og gir en like god kvalitetsfølelse som flesteparten av de dyrere Walkman-telefonene. Dekslene sitter godt fast, og det er fritt for knirking og andre ulyder.

Du sitter generelt ikke med følelsen av å ha billig plast mellom hendene, til tross for at det er lite metall og andre robuste materialer på ingredienslisten.

Om vi skal klage på noe, må det være at glasset over kameralinsen ikke er beskyttet, slik at riper, flekker og annet spetakkel fort kan komme og ødelegge bildene dine.

Telefonen har fått støtte for minnekort av typen M2, som er standarden Sony Ericsson har brukt de siste årene. Minnekortsporet ligger under dekselet, slik at det er litt knote å skifte kort mens du er på farten. Til gjengjeld skal det svært mye til før det kommer støv og partikler inn i elektronikken.

Ettersom det ikke finnes noen micro- eller mini-USB-utganger i G502, er du nødt å kjøpe en Sony Ericsson-kabel dersom du vil overføre filer på andre måter enn overføring over Bluetooth. Til tross for at vi snakker om en forholdsvis billig modell, synes vi godt Sony Ericsson kunne spandert en kabel i esken. En kabel vil nemlig alltid gi deg høyere hastigheter og flere muligheter enn Bluetooth.

Menyene er velkjente.
Menyene er velkjente.

Grei skjerm og velkjente menyer

Skjermen i G502 har en størrelse på to tommer, og viser 240 x 320 bildepunkter. Dette gir et skarpt og klart bilde, og ting ser generelt ganske så pent ut. At du i flere av programmene, blant annet nettleseren, kan vise bildet i liggende format, gjør at du får bedre oversikt.

G502 har fått det vi velger å kalle "helt vanlige Sony Ericsson-menyer". Alle som har brukt en SE-telefon de siste to årene vil kjapt kjenne seg igjen, og det er ingen nevneverdige oppgraderinger å finne.

Dette er ikke negativt. Menyene er både brukervennlige og responsive, og ofte er det greit å holde seg til noe som fungerer.

Tilbehørspakken er trist.
Tilbehørspakken er trist.

Strippet salgspakke

Tilbehørspakken du får når du kjøper G502 er, vel, kjip.

  • Lader
  • Håndfri/stereoøreplugger
  • Brukermanual

Nå kan du riktignok laste ned synkroniseringsprogramvare fra Sony Ericssons hjemmesider, så at det mangler CD med programvare er ikke noe minus. Et minnekort og en kabel hadde imidlertid vært på sin plass for å gi brukerne fullt utbytte av telefonen.

Sony Ericsson G502 med abonnement

Sony Ericsson G502

Sony Ericsson G502 med abonnement   Les mer »

Sony Ericsson G502   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen