Sony Ericsson får lønn for strevet

Sony Ericssons gullgruve
K800i har blitt en av Sony Ericssons gullgruver

Vi har lagt 2006 bak oss, og det har også mobilprodusentene gjort. Og Sony Ericsson kan se tilbake på et svært så suksessfullt fjerde kvartal i året som gikk.

Selskapet opplevde nemlig en økonomisk vekst på hele 144 prosent sammenliknet med samme periode i 2005. Salget av produkter har økt med 64 prosent på ett år, og overgår selv de mest positive spådommer, skriver Digi.no.

I følge Sony Ericsson selv, kan de takke kamera- og 3G-mobilen K800i for mye av salgsøkningen. Selskapets Walkman-modeller har også mye av æren.

26 millioner telefoner
I løpet av forrige kvartal solgte Sony Ericsson 26 millioner mobiltelefoner. Det aller meste av salgsveksten skjedd i områder som Latin-Amerika og Asia. De gode tallene gjør at Sony Ericsson hadde ved slutten av forrige kvartal en markedsandel på 9 prosent.

Fullt så bra går det ikke med alle andre. Motorola tjente nemlig nesten to milliarder mindre enn planlagt i løpet av forrige kvartal.

- De satte sannsynligvis ned prisen på Razr-telefonene, også klarte ikke de andre modellene å gjøre opp for prisreduksjonen, uttalte analytiker i Charter Equity Research, Ed Snyder, til CNN Money i sakens anledning.

Samsung har heller ikke nådd de helt store høydene til tross for rekordhøyt mobilsalg. Selskapet opplevde nemlig en nedgang i profitten takket være større utgifter til markedsføring samt mer konkurranse i bransjen.

(Kilder: Digi.no)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen