Sony Ericsson får IP-telefoni

Sony Ericsson får IP-telefoni

Tidligere har det vært mulig med IP-telefoni på de mest avanserte mobilene til Sony Ericsson via programmet Fring, som støtter både Skype og Google Talk. Disse bruker imidlertid ikke den kjente SIP-standarden, noe som mange av de som bruker IP-telefoni ønsker.

Nå er imidlertid alt klart for et nytt program fra svenske Optimobile som skal gi slik IP-telefoni. Det gir IP-telefoni på trådløst nett, men med sømløs omkobling til vanlig mobiltelefon dersom mobilen går utenfor rekkevidden på de trådløse sonene.

Les også:

- Kommunikatorens comeback
- Blåtann for mobil og IP-telefoni
- Sony Ericsson P1 vs. Nokia N95

Første versjon klar

Allerede for halvannet år viste selskapet frem programmet for første gang, men problemer har ført til at faktisk lansering har blitt forskjøvet. Nå er imidlertid første versjon av programmet klar.

- I månedsskiftet august-september regner vi med at det vil bli lagt ut for salg på nettet via Sony Ericsson Application Shop, avslører Lars Edman på Optimobil til svenske Mobil.

Første versjon har imidlertid ikke den sømløse overføring mellom IP- og mobiltelefoni som er så ettertraktet. Den har kun støtte for IP-telefoni over WLAN via SIP-standarden, i likhet med den løsningen som er i Nokias nyeste smartphones.

Selskapet lover imidlertid at neste versjon, med sømløs overføring vil være tilgjengelig i løpet av høsten. Prisen på programmet og på eventuelle oppgraderinger er imidlertid ikke klar enda.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen