TEST: Sony Ericsson F305
Test

Sony Ericsson F305

Annonsør­innhold
Les hele saken »

 

Design og brukervennlighet

Form: Skyvetelefon
Størrelse: 9,6 x 4,7 x 1,46 cm
Vekt: 97,5 gram
Snarveistaster: Kamera, spill og bildegalleri
Uttak: Sony Ericsson-port
Eksternt antenne-uttak: Nei
Plattform: Sony Ericssons egen
Menyvisning: Rutenett, lister og faner
Skjerm: 2", 176 x 220 punkter, 256K farger
Pris: ca. 1400 kroner

Kort sagt:
dsad
 – Stereohøttalere
 – God skjerm
 – God kvalitetsfølelse

dsad
 – Dårlige taster
 – Smuss og fett viser veldig godt

Ny spilltelefon

F-serien fra Sony Ericsson er spillmobiler, og den nye F305 skal være det samme for lommen som det Wii er for stua. Ikke usannsynlig satser nok Sony Ericsson også på at denne telefonen blir like populær blant spillerne som Wii, uten at det er noen naturlov i det.

Kamera- og volumtaster.
Kamera- og volumtaster.
Egne knapper dedikert til spill.
Egne knapper dedikert til spill.
Knappene er uthevet og tydelige.
Knappene er uthevet og tydelige.
Ladeporten er midt på telefonen.
Ladeporten er midt på telefonen.
Minnekortet er dekket av et plastdeksel.
Minnekortet er dekket av et plastdeksel.

Ligner et leketøy

F305 har fått et ganske ungdommelig utseende. Vi mistenker Sony Ericsson for bevisst å få denne telefonen til å ligne en spillmaskin. Telefonen er ganske liten og kompakt, med en velbygd skyvemekanisme og solid byggekvalitet.

Telefonen er bygget i plast og kommer i fargene sort og hvit. Den sorte varianten er spesielt utsatt for fettmerker, både på skjerm og øvrige deksler.

Markerte taster

Med spill i fokus har telefonen fått to taster over skjermen som er dedikert til spilling. Disse fungerer også som snarveistaster til bildegalleriet og filbehandleren.

Nedenfor skjermen finner vi to funksjonstaster, to telefontaster, piltasten, en egen snarveistast til spill og en slettetast.

Alle taster stikker noe ekstra ut av telefonen, noe som gjør dem mer markert. Grunnen til dette er nok at knappene skal ha god funksjonalitet i forholdt til spilling.

På telefonens høyre side finner vi volumtasten oppe og kameratasten på midten. Volumtasten kan brukes til å slå av lyden på et innkommende anrop.

Dårlige talltaster

Når vi skyver opp telefonen dukker talltastene frem. Disse er tett sammensatt, flate og i minste laget. Dette gjør knappene for vanskelige å treffe og på grunn av dette er det lett for å trykke feil.

På midten på telefonens venstreside finner vi laderinngangen. Denne plasseringen kan for noen oppleves som litt knotete når man skal skrive meldinger mens man lader, men dette er ikke noe stort problem.

Oppe på toppen av telefonen finner vi minnekortet. Sony Ericsson benytter seg av egne minnekort av typen Memory Stick Micro også kalt M2. Minnekortplassen er dekket av et gummideksel for å holde ute rusk. Mange vil nok sette pris på at minnekortet er så lett tilgjengelig.

Telefonen har stereohøyttalere.
Telefonen har stereohøyttalere.

Bak på telefonen finner vi kameralinsen oppe til venstre. Kameraet kan altså brukes uten at man må skyve opp telefonen først.

Vi finner også to stereohøyttalere her. Disse gir god lyd når telefonen ringer og egner seg godt til å høre på musikk med. Forvent allikevel ikke samme kvalitet som på anlegget i stuen - her er det mye diskant og lite bass som gjelder.

Klar skjerm

F305 kommer med en TFT-skjerm med en oppløsning på 176 x 220 piksler, noe som ikke gir altfor god skarphet og oversiktlighet. Den er to tommer stor, en ganske grei størrelse for en så liten telefon.

Menyer vi har sett før.
Menyer vi har sett før.

Kjente menyer

F305 har tradisjonelle Sony Ericsson-menyer som er velkjente for de som har vært borti telefoner fra produsenten tidligere. Menyene er oversiktlige og nokså selvforklarende. Sony Ericsson er flinke til å bruke relativt stor skrift og gode kontraster i menyene sine.

Hovedmenybildet er bygget opp av tolv ikoner låst til et rutenett som viser tre ikoner i bredden. Navnet på det ikonet du har markert vises øverst i skjermbildet. Under hovedmenyen vises menyene i lister i forskjellige faner på en logisk og strukturert måte.

Menyene er ikke de raskeste vi har vært borti, men heller ikke så treg at det er verdt å trekke frem dette spesifikt.

Telefonen har god skyvemekanisme.
Nummertastene er ganske dårlige.

Ikke en meldingstelefon

Skriveverktøyet er enkelt og greit å bruke. Ordboken fungerer litt annerledes på Sony Ericsson-telefoner enn den gjør hos de andre produsentene. Dersom man er uvant med Sony Ericsson kan nok dette kreve litt tilvending. Sony Ericsson bruker nemlig forskjellige taster for særtegn, mellomrom og punktum, og man velger endelig ord fra en liste - ikke etter en ubestemt rekkefølge som på Nokia.

Når du skal sende en melding, vil telefonen foreslå de siste numrene du har brukt, slik at du i de fleste tilfeller slipper å lete gjennom telefonboken når du skal sende en melding. Selv om meldingsverktøyet har et par smarte løsninger sørger de knøttsmå og dårlige tastene for at F305 ikke er spesielt god til SMS-tasting.

Svak på samtaler

Samtalekvaliteten er midt på treet. Under samtaler er lyden stort sett ren og klar, men kvaliteten varierte fra samtale til samtale. Volumet er kraftig nok for de fleste, men kunne nok vært hakket høyere. Litt normal støy i omgivelsene ødelegger lett for en behagelig samtale.

Innholdet i pakken kunne vært mer spennende.
Innholdet i pakken kunne vært mer spennende.

Knapt med innhold

Salgspakken til F305 byr på lite spennende nytt, men i denne prisklassen ville vi heller ikke forventet noe mer. Her er hva du får med telefonen:

  • Batteri
  • Stereo-håndfri
  • Lader
  • Håndlenke
  • Ekstra bakdeksel
  • Brukerhåndbok
  • Minnekort på 512 MB

Både foran og bak er det et deksel du kan bytte ut for å endre på telefonens utseende. Med i pakken følger det med et ekstra bakdeksel. De to bakdekselene er nesten identiske foruten et mønster på det ene dekselet.

Sony Ericsson F305 med abonnement

Sony Ericsson F305

Sony Ericsson F305 med abonnement

Sony Ericsson F305

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen