Sniktitt
Sony Ericssons nye spillmobil, F305i. (Bilde: Alle foto: Silje Gomnæs)

Sony Ericsson F305

Sony Ericsson F305i

Formfaktor: Skyvbar
Størrelse: 9,6 x 4,6 x 1,5 cm, 97,5 gram
Plattform: Sony Ericsson
Skjerm:
2", 176 x 220 bildepunkter, 266144 farger
Nettverk: GSM 850/900/1800/1900
Internett: Edge
Trådløs teknologi: Bluetooth
Internminne:
10 MB
MInnekortstøtte: M2
Kamera: 2 megapiksler

(Foto: Sony Ericsson)
(Foto: Sony Ericsson)

Under dagens lansering i Oslo markerte Sony Ericsson starten på en helt ny fokusgruppe for selskapet; mobilspillerne. Resultatet er en helt ny mobilserie, nemlig F-serien. Og førstemann ut i serien er spilltelefonen F305, hvor bokstaven F kan relateres til slagordet Fun and entertainment.

Det mest spesielle ved F305 er at den har en innebygget bevegelsessensor som gjør det mulig å bruke telefonen som spillkontroll ved å bevege på den. Dette kan for eksempel innebære at du svinger mobilen gjennom luften som om du kastet en bowling-kule eller kaster ut fiskesnøret.

Er du kjent i spillkonsollenes verden, er det nærliggende å sammenlikne med Nintendos nyeste spillkonsoll Wii, hvor du bruker kontrollen til å simulere bevegelsene i spillet.

Dessverre fungerte ikke testtelefonen under dagens lansering, og vi fikk derfor ikke anledning til å teste ut spillfunksjonene til F305.

Liten og god i hånden

Ved første øyekast virker telefonen litt tykk, men dette kan ha noe med telefonens hvite farge å gjøre. Du får den forresten også i svart om du heller skulle ønske det.

F305 føles ikke spesielt tykk i hånden, og de avrundede kantene gjør at den er god å holde i. Den føles heller ikke tung, med sin vekt på 97,5 gram. Skyvemekanismen er akkurat passe stram, og det er ikke vanskelig å skyve opp eller ned skjermen.

Navigeringstastene er godt separert og gode og bruke. Talltastene er det imidlertid litt verre med, da disse er samlet til én stor blank overflate. Vi forestiller oss at det kan være noe vanskelig å skrive SMS med telefonen, i det minste før du lærer deg tastenes plassering med millimeterpresisjon.

Egnet til spilling?

Det er også et element ved F305 som ikke taler til dens fordel med tanke på at det er en spilltelefon. Det er at skjermen er liten, nærmere bestemt 2 tommer. Dette er ikke noe å gråte av på andre mobiltelefoner, men vi skulle ønske oss større skjerm på en spilltelefon. Vi tar imidlertid som forbehold at vi ikke har sett skjermen i bruk under spilling,
og at den kan være bedre enn vi fikk inntrykk av under lanseringen.

Du kan også høre på musikk med F305i. Telefonen har imidlertid ikke støtte for Bluetooth-profilen A2DP. Du kan dermed ikke koble den til trådløse hodesett.

Surf med Edge

Når det kommer til kommunkasjon er F305 utrustet heller sparsommelig. I tillegg til Bluetooth finner du støtte for Edge. Dette er imidlertid det beste alternativet når telefonen først skulle ha få kommunikasjonsteknologier. Edge gir deg nemlig rimelig rask internettilgang uansett hvor du måtte befinne deg i landet.

F503i vil bli tilgjengelig i løpet av tredje kvartal i år. Hva telefonen vil koste er foreløpig usikkert, men Sony Ericsson anslår en pris på mellom 1300 og 1350 kroner.

Sony Ericsson F305

Vis større

(Kilder: Sony Ericsson)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen