Sony Ericsson etter kjent oppskrift

Sony Ericsson liker å fremstille seg som et innovativt selskap. Men skulle jeg plukke årets mest innovative mobil fra det som har vært lansert så langt i år er jeg slett ikke sikker på om jeg vile plukket en Sony Ericsson. Jeg skulle ønsket at Sony Ericsson våget å tenke litt annerledes. Istedet blir det mer av det vi kjenner fra før.

Selv om Sony Ericsson har lansert både kamera-, musikk- og GPS-modeller, så mangler de den ene store konkurrenten som kan ta kampen opp med Nokia og deres N95. For mens N95 er alt for alle, så hoder Sony Ericsson seg til  kameramobiler og walkmanmobiler.

Det er ikke nødvendigvis noen dårlig strategi, og de nye musikkmobilene tar gode bilder. På samme måte som fotomobilene spiller musikk helt greit.

Men er det innovativt? 

Velkjent
I den nye fotomobilen K850 er det en sensor som ser hvilken vei bildet er fotografert og sørger for at det vises riktig når du ser det i ettertid. Det er ingen revolusjon. Det er heller ikke blogg-mulighetene eller muligheten for å slå på kameraet med en egen knapp.

Den nye musikkmobilen kan styres ved at du rister frem neste låt – bokstavelig talt. Nytt, ja. Men nyttig?

GPS-mobilen er ikke noen GPS-mobil, men en mobil med en Java-applikasjon og GPS-tilbehør. Tilbehøret er en ny håndfriledning med GPS bygget inn i kontrollenheten. Det er nytt. Men konkurrentene har puttet GPS inn i mobilen, uten at telefonene er blitt mer klumpete av den grunn. 

Best på sitt?
Jeg ser ikke bort fra at Sony Ericsson K850 er verdens beste kameramobil, eller at W950 er den ultimale musikkmobilen så langt.

Men hvorfor må jeg velge det ene eller det andre? Eller snarere - hvorfor må jeg velge bort noe?

Mangt kan sies om Nokia, og deres satsing på alt fra smykkemobiler til rene spillmobiler. Men de våger i ale fall. Om ingen våger kommer vi heller ikke videre.

Når det kommer til stykket velger mange av oss like vel den mest rasjonelle løsningen – en mobiltelefon som spiller musikk greit nok og kan ta greie bilder for hverdagssituasjoner. Så bruker vi digitalkameraet på ferietur og ved spesielle anledninger, og hører musikk på MP3-spilleren vi kjøpte for noen hundrelapper. Og vi skulle få behov for GPS så ønsker vi oss en skikkelig GPS-løsning til jul.

Det blir litt som med huset og hytta. Ville du innredet et kjellerrom som ei campingvogn og loftet som ei hytte? Og så ta alle feriene hjemme? 

Alt i ett er ikke alltid like fett. Men i mobilverdenen er det nettopp det som gjelder.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen