Sony Ericsson er kongen av musikkmobiler

Salget av musikkmobiler stiger stadig vekk, og det er ingen tvil om at Sony Ericsson er kongen av alle mobilprodusentene i musikkategorien.

Uten å presentere noen tall som underbygger påstanden, forteller David Larsson i analysebyrået IT Research at Sony Ericsson har mer suksess med sine Walkman-telefoner på musikkmarkedet enn på markedet for 3G-telefoner.

Han sier at det spiller liten rolle om musikktelefonene har støtte for 3G eller ikke i dag, siden 3G-mobilene ofte koster det samme som 2G-mobiler, skriver Mobil.se.

I løpet av ferde kvartal i fjor ble det solgt nesten 60 prosent flere musikkmobiler enn i samme periode året før. Til sammenlikning ble det solgt 60 prosent flere musikkspillere den samme perioden.

- Batteritiden er avgjørende
Selv om salget av musikkmobiler har økt dramatisk, tror ikke Larsson at mobiltelefonene vil klare å ta igjen musikkspillerne på en stund ennå.

- Så lenge man ikke ødelegger kopisperren, finnes det et marked for frittstående spillere. I tillegg finnes det en stor flaskehals for mobiltelefonene, nemlig batteritiden, sier han.

I følge Larsson må det dukke opp en ny batteriteknologi som gjør forskjellene mellom mobiltelefon og musikkspiller uinteressant før mobilprodusentene vil vinne kampen om musikkundene.

Suksessen med Walkman-mobilene har gitt penger i kassa for flere enn Sony Ericsson. Også Sonys musikkbutikk, Connect, har fått nyte godt av Sony Ericssons suksess med musikktelefoner.

(Kilder: Mobil.se)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen