X10 Mini er blant telefonene som får æren for oppsvinget.

Sony Ericsson endelig i medvind

Etter et par år i kraftig motvind ser det nå endelig ut til at Sony Ericsson er på rett kjøl igjen. Etter at selskapet presenterte tall i dag, er det klart at Sony Ericsson tjener penger for andre kvartal på rad.

Mobilprodusenten, som per dags dato er verdens femte største, tapte i samme tidsrom i fjor hele 283 millioner euro. I år er inntjeningen for andre kvartal på 31 millioner euro.

Selger dyrere telefoner

Sony Ericsson har satset hardt på smarttelefoner den siste tiden, med Vivaz, Vivaz Pro og de to utgavene av X10 Mini som alle har blitt godt mottatt av markedet.

Gjennomsnittlig salgspris per enhet har gått opp fra 134 euro til 160 euro stykket, og dette skal være en del av grunnen til at Sony Ericsson nesten har doblet inntjeningen i forhold til forventinger om en inntjening på 16,5 millioner euro.

Uvisst, men lovende

Analytiker Per Lindtorp forklarer overfor Reuters at kvartalsrapporten var god, og bedre enn ventet på salgsvolum, inntjeningsmarginer og EBIT - et mål på inntjening før skatter og renter.

Han påpeker også at selskapet står i en omstillingsperiode og at ting kan skje veldig fort. Likevel mener han at dagens utvalg Sony Ericsson-telefoner er godt, og at selskapet ser ut til å være på offensiven.

Konkurransen hardner og prisene faller

Verdens største mobilprodusent, Nokia, advarte i juni om at resultatene kunne bli svakere enn forventet. Dette ble begrunnet med at finnenes smarttelefoner hadde problemer i konkurranse med Apples Iphone.

Konkurransen i markedet er med andre ord hard, og også Research In Motion, eller RIM, selskapet bak Blackberry-telefonene har varslet skuffende salgstall for kvartalet.

Gryende optimisme

Prisene er også på vei ned, og alt i alt utgjør dette et noe usikkert marked. Sony Ericsson holder dermed fast ved forventninger om en svak vekst i antall solgte telefoner i 2010.

Analytikere har så langt spådd en 11,6 prosents økning i solgte enheter på verdensbasis. I april var den faktiske veksten på 10,8 prosent kontra fjoråret. Nokia på sin side forventer en salgsøkning på 10 prosent.

Les også:

(Kilde: reuters.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen