Test

Sony Ericsson Elm

Sony Ericsson liker å lansere såkalte miljøvennlige telefoner, og Elm er en av disse. Selskapets "grønne" telefoner er laget av stort sett resirkulerbar plast, og skal slik bidra mindre til forsøplingen av planeten enn andre mobiler.

Design og brukervennlighet

Form: Standard
Størrelse: 11,0 x 4,5 x 1,4 cm
Vekt: 90 gram
Skjerm: TFT, 2,2 tommer, 240 x 320 piksler, 262 000 farger
Snarveistaster: Volum/zoom, kamera
Inn-/utganger: Sony Ericssons proprietære inngang for lader, håndfrisett og datakabel i ett.
Kortplass: Micro-SD
Eksternt antenne-uttak: Nei
Menysystem: Sony Ericssons proprietære

Pris: 1500 kroner

Kort sagt:
dsad
 – Gode SMS-taster

dsad
 – Føles litt billig pga materialbruk
 – Litt treg i menyene

Det blir fort tydelig at Elm er en telefon for SMS-frikene. Til dette formålet er den nemlig tilpasset på flere måter.

Geniale SMS-taster

Tastene er både store og tydelige. Disse er organisert i fire rader nedover, med et tydelig skille mellom hver rad. Vertikalt er det lite som deler tastene, men siden de er såpass store, skal det en del til for å trykke feil.

Tastene er i tillegg gode å trykke på, og den halvmyke plastikken gjør Elm til et velegnet verktøy for kommunikasjonsfrikene.

Navigasjonstastene er det heller ingenting å si på. Disse er godt markert og de aller fleste vil nok få tastenes plassering raskt inn i fingrene.

Kurvet bakside

En annen ting som gjør Elm til en god skrivetelefon, er utformingen av selve telefonen. Baksiden er nemlig kurvet, slik at den passer bedre inn i håndens gripetak enn andre, helt rettvinklede telefoner. Den nederste delen av baksiden er i tillegg riflet, noe som gir deg ekstra grep.

På baksiden sitter også et kamera. Dette er nokså ubeskyttet, og kan fort få riper av å ligge sammen med skarpe gjenstander. En liten opphevet ring rundt selve linseglasset, i tillegg til telefonens runde kurve, gjør imidlertid at du kan legge telefonen på bordet uten å skade kameraet.

Elm har to snarveistaster, begge på høyre side: En kameratast og en dobbelttast du styrer samtalevolumet med.

Elm er en nokså lett telefon, og vekten på 90 gram bidrar til å gi telefonen en "billig" følelse. Men det er ikke et knirk å spore noe sted, og sånn sett er byggekvaliteten ivaretatt.

Skjermen til Elm er 2,2 tommer stor. Menyene er stort sett de samme som Sony Ericsson har gitt sine enkle telefoner de senere årene. Et lite unntak er at menyikonene hos Elm har et litt annet utseende enn på andre modeller.

"Smart" hvilemodus

Selv om Elm er en "dum" telefon, fungerer den godt som eksempel på at selv dumme telefoner begynner å bli smarte på sitt vis. Elm har nemlig fått noen fiffige snarveier i hvilemodus.

Ved å trykke oppover på fireveistasten, får du opp en ny meny. Her finner du fem funksjoner du kan velge å vise i hvilemodus: Kalender, Facebook, Myspace, Twitter og Walk mate eco (skritteller). Du får bare se en av funksjonene i skjermbildet av gangen, men alle kan godt være aktivert samtidig.

Litt treg

Ellers er det lite å bemerke. Menyvalg og funksjoner er logisk satt opp, og bør ikke by på de store utfordringene for unge, så vel som eldre brukere. Menyene kan dessverre være litt trege av og til. Er du rask på labben, vil du kanskje irritere deg litt over at telefonen reagerer senere enn fingrene dine.

Siden Elm er en såkalt miljøtelefon, er kjøpspakken nokså liten. Det er heller ikke mye i den:

  • Telefon med batteri
  • Lader
  • Håndfrisett
  • Bruksanvisning

For de som setter kaffen eller colaen i halsen av telefonens farge, beroliger vi gjerne med at den også finnes i svart.

Sony Ericsson Elm med abonnement

Sony Ericsson Elm

Sony Ericsson Elm med abonnement   Les mer »

Sony Ericsson Elm   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen