Sony Ericsson dobler overskuddet

Sony Ericsson går med stadig større overskudd, viser tall som selskapet kunne presentere i dag. Selskapet kan merke seg en vekst på 33 prosent fra andre kvartal i fjor, vel to år etter at mobilprodusenten klarte å snu røde tall til pluss.

Ikke overraskende så er det Walkman-telefonene som gir penger i kassen hos Sony Ericsson. I løpet av kvartalet har selskapet merket en markant vekst i salget, som i hovedsak skyldes lanseringen av Walkman-modellene W300i, W700i og den japanske W42S, samt et stadig økende salg av W800i og W810i.

I alt tjente Sony Ericsson 2,27 milliarder euro i andre kvartal i år, mot 1,6 milliarder i andre kvartal i fjor. Overskuddet endte opp på 211 millioner euro mot 87 millioner i samme kvartal i fjor. Selskapet tjente noe mindre per solgte telefon enn for et år siden, som i hovedsak skyldes at mobilprodusenten har satset hardt på å lavpristelefoner som J100 og J220.

De gode resultatene er også godt nytt for deg og meg. Sony Ericsson varsler en økt satsning på forskning og utvikling som følge av resultatene, og varsler at de vil lansere enda flere modeller i 2007.

(Kilder: Sony Ericsson)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen