TEST: Sony Ericsson C902
Test

Sony Ericsson C902

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Konklusjon

dsad
+ Liten og lekker
+ Lett å bruke
+ Rask internettilkobling


dsad
- Mangler GPS

Sony Ericsson har med C902 laget en stilfull og tynn kameramobil som er enkel å bruke. Bokstaven C i modellnavnet betyr at vi snakker om en Cybershot-mobil, noe som betyr at kameraet er satt i høysetet.

Enkelt kamera

Kameraet er lett å starte. Du drar bare ut linsedekselet, og telefonen har både egen kameratast for å knipse bilder og egne berøringsfølsomme ikoner på begge sider av skjermen som gjør det enkelt å endre på innstillinger, aktivere og deaktivere fotolyset og lignende.

Bildekvaliteten er imidlertid ikke helt i toppsjiktet, og vi synes bildene blir for kornete. I bildekvalitet er telefoner som Nokia N82 eller eller Sony Ericsson K850i bedre. Bildene blir likevel helt greie når du for eksempel skriver de ut eller viser de på mobilskjermen.

God mobiltelefon

Ellers gjør C902 en god jobb som mobiltelefon. Lydkvaliteten i samtaler er svært god, og også tekstmeldingsfunksjonen og ordboken er av de bedre. Menyene er også enkle i bruk.

I tillegg gir telefonen deg rask internettoppkobling, med både super-3G og Edge. Det betyr at du får de raskeste hastighetene på internett gjennom mobilnettet uansett hvor du er i Norge, noe du setter du spesielt stor pris på om du skal koble PC-en til mobilen for å surfe mens du er på hytta.

Telefonen har også annen moro å by på, som en velfungerende MP3-spiller og FM-radio. Dersom du skal bruke C902 som musikkspiller anbefaler vi imidlertid at du kjøper deg et større minnekort, da det 512 MB store medfølgende kortet bare lar deg lagre omtrent 120 sanger.

Ingen profftelefon

C902 er ingen smarttelefon, noe som gjør at du ikke fritt kan kjøre flere applikasjoner samtidig og du kan bare installere enkle Java-programmer. At skjermen i tillegg er liten, gjør at dette ikke er telefonen for proffbrukeren. Likevel har telefonen en god e-postleser for enkelt bruk, og en grei kalender.

Alt i alt er C902 både stilren, liten og enkel i bruk. Trenger du flere proffunksjoner og et bedre kamera, kan vi anbefale Nokia N82 eller Sony Ericsson G900. Dersom du ikke trenger proffunksjonene, gir Sony Ericsson K850i deg et bedre kamera og en større skjerm til en lavere pris. Men da må du leve med et mer klumpete design.

Sony Ericsson har også en lettbrukt kameramobil for deg som synes mobilen skal tåle litt regnvær, sand og støv, nemlig C702. Denne modellen har også innebygget GPS.

Sony Ericsson C902 med abonnement

Sony Ericsson C902

Sony Ericsson C902 med abonnement

Sony Ericsson C902

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen