Test
C702 trives ved bassenget (Bilde: Audun M. Solheim)

Sony Ericsson C702

Robuste telefoner har alltid stått høyt i kurs her i Skandinavia, men utvalget har ikke alltid stått i stil. Vel, tidene forandrer seg. Hvis du er ute etter en telefon som tåler nærkontakt med elementene, har du nå flere modeller enn på lenge å velge blant. Vi har testet nykomlingen Sony Ericsson C702, som er nettopp en slik telefon. I frykt (ubegrunnet, viste det seg) for at vi ikke skulle få nok regn her til lands i testperioden, tok vi like gjerne med telefonen til India. Der er det som kjent regntid på denne tiden av året, slik at C702 virkelig fikk kjørt seg mot naturkreftene!

Sony Ericsson C702:

Form: Klassisk, robust
Størrelse: 10.6 x 4.8 x 1.6 cm
Vekt: 105 gram
Skjerm: 2.2 tommer
Snarveistaster: Volum, kamera
Uttak: Sony Ericsson proprietært
Kortplass: Memory Stick Micro M2
Eksternt antenne-uttak: Nei
Menysystem: Sony Ericsson A200
Meny: Rutenett, liste, sirkel
Programversjon: R3BA030
Skjerm: TFT, 262 000 farger, 240 x 320 punkter
Pris: ca 2700 kroner

Kort sagt:
dsad
 – Tåler tøffe tak
 – Sprek skjerm

dsad
 – Tungvindte taster

C702 takler de fleste omgivelser.
C702
C702 har absolutt ikke vannskrekk.
c702
Litt monsunregn er ikke noe problem.

Ulv i fåreklær

Ved første øyekast ser C702 ut som en hvilken som helst telefon; utseendet røper lite av den ekstra holdbarheten. Vel er den ingen blankpolert lekkerbisken, men du skal studere telefonen nøye for å få med deg detaljene som gjør den mer robust.

En slik detalj er pakningen rundt batteridekselet som hindrer vann og støv i å trenge inn i telefonen. Bunnkontakten har på sin side ikke noe beskyttende deksel, men er tettere enn en vanlig bunnkontakt.

C702 er nemlig IP54-sertifisert, noe som betyr at den er beskyttet mot støv og vannsprut. Den er med andre ord ikke laget for å være under vann, men så lenge du ikke drukner den så skal den tåle det meste.

En annen detalj som vi hadde sansen for, var festet for bæreremmen. På de fleste telefoner er dette en spinkel sak som attpåtil bare er festet i batteridekselet, men C702 har et kraftig feste for en skikkelig rem som i tillegg er festet i selve telefonen.

Du trenger med andre ord ikke bekymre deg for å miste telefonen selv om du driver med de mest ekstreme aktiviteter.

Heller friluft enn håndverk

Beskyttelsen mot vær og vind har gått på bekostning av én ting - tastene. De er nemlig hardere å trykke på enn de fleste vanlige taster. Tastene er heller ikke spesielt store, så noen sms-racer er C702 ikke. Menytastene sitter også lovlig tett, og i begynnelsen er det fort gjort å trykke feil.

Håndverkere med kraftige never vil med andre ord neppe trives med dette tastesettet. Synd, for håndverkere er jo blant dem som har behov for en robust telefon.

Med litt tilvennning går imidlertid det meste bra, så de fleste andre med tomler i normal størrelse vil nok slå seg til ro med tastesettet etter en tids bruk.

Tåler det meste

Vi utsatte vårt testeksemplar for alt en vanlig telefon kan tenkes å bli utsatt for og litt til. Den taklet ekstremt regnvær, sidelengs regn og kraftig vannsprut uten problemer.

Videre var luftfuktigheten nærmere 100% i deler av testperioden, og oppbevaring i våte eller svette lommer var en del av hverdagen for vårt stakkars testeksemplar. En dag på en støvete landevei i ørkenlandskap fikk den også med seg. C702 taklet brasene uten problem, og vi opplevde verken at vann eller støv klarte å trenge inn i telefonen.

Vi kommer tilbake med en mer systematisk sprut- og støvtest i løpet av de neste ukene.

Velkjent fra Sony Ericsson

Skjerm og menyer ga oss ingen overraskelser. Vi er vant med skarpe og fargerike skjermer fra tidligere Sony Ericsson-modeller, og C702 er intet unntak. C702 har i tillegg brukbar størrelse på selve skjermen, slik at den er lett å lese unntatt i det aller skarpeste sollyset.

c702
Vi satte grensen for hva vi ville utsette C702 for ved å bli tråkket på av en elefant.

Menyene er siste versjon fra Sony Ericsson, og kun små forskjeller skiller fra tidligere versjoner. Har du en telefon av samme merke som er et år eller tre gammel, er den største forskjellen at den dedikerte "Tilbake"-knappen er borte. Til gjengjeld har du fått egne taster for å ringe og legge på. Dette er en forbedring i de flestes øyne, og gjør betjeningen av Sony Ericssons modeller mer lik andre merker.

Menyene er også spenstige med livlige farger og animasjoner. De er også forholdsvis responsive, selv om den helt umiddelbare responsen mangler. Etterslepet er dog ikke større enn at det kun vil irritere de aller mest utålmodige blant oss.

Fet salgspakke

Salgspakken til C702 er en positiv overraskelse. Ved siden av den obligatoriske laderen, bruksanvisning og CD-ROM med programvare, finner du også litt ekstra småtteri.

For eksempel følger det med en kraftig rem med karabinkrok til å feste telefonen i. Slik vi har sett på flere nyere Sony Ericsson-modeller følger det også med en kortleser. Med denne kan du sette minnekortet rett i leseren og plugge den inn i USB-porten på datamaskinen for å overføre filer til og fra minnekortet.

Det vi savnet var en overgang for å bruke vanlige hodetelefoner. Enkle stereo-hodetelefoner følger med, men hvis du for eksempel skal sitte på fly i ti timer og vil bruke et par hodetelefoner av bedre kvalitet som også demper bakgrunnstøy, må du kjøpe en overgang separat.

c702
Tilbehørspakken inneholder det meste
  • Lader
  • Øreplugger/håndfri
  • USB-kabel
  • Synkroniseringsprogramvare for Windows
  • Brukermanual
  • Minnekortleser
  • Rem med karabinkrok
  • Minnekort på 512 MB

Den medfølgende datakabelen lader også telefonen når den er koblet til. Du kan også koble til telefonen i masselagringsmodus, men da skrus selve telefon-delen av så lenge kabelen er koblet til.

Hvis du vil ha en trådløs håndfri til å bruke sammen med C702, kan vi anbefale Plantronics Explorer 370, som vi akkurat har testet. Denne tåler nemlig minst like mye som telefonen!

C702 i lett monsunregn

Vis større

Sony Ericsson C702 med abonnement

Sony Ericsson C702

Sony Ericsson C702 med abonnement   Les mer »

Sony Ericsson C702   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen