TEST: Sony Ericsson C510
Test
(Bilde: Audun M. Solheim)

Sony Ericsson C510

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Teknologi og funksjoner:

Mobilnett: GSM 900/1800/1900 MHz, UMTS 2100 MHz
Internetthastighet: GPRS, EDGE, HSDPA
Trådløs overføring: Bluetooth 2.0 m/A2DP
Henting av e-post: POP3, IMAP
Oppgitt batteritid: 3G, Inntil 14,5 døgn hviletid, 4 timer taletid; GSM, inntil 16,5 døgn hviletid, 10 timer taletid
SAR-verdi: 1,18 W/Kg

Internminne:100 MB, støtte for M2-minnekort
Nettleser: Netfront
Adressebok: 1000 kontakter / 7000 telefonnumre
Kalender: Enkel
E-postleser: Enkel
Funksjoner: Alarm, kodeliste, værtjeneste, verdensur, oppgaver, tidsur, stoppeklokke, kalkulator, opptaker, posisjonstjenester
Synkronisering: SyncML, Exchange
Jbenchmark-resultater: 1.0: 49 poeng, 3D: 36,25 poeng

Kort sagt:
dsad
 – Batteriet holder lenge
 – Rask dataoverføring

dsad
 – Kun enkle proffunksjoner

Sony Ericsson har tradisjonelt vært flinke til å lage telefoner med lang batteritid. C510 er intet unntak. De oppgitte batteritidene er blant de bedre også sammenlignet med Sony Ericssons egne modeller.

I praksis varer batteriet cirka like lenge som sammenlignbare modeller fra Sony Ericsson. Det vil si at du kan drøye rundt fire døgn mellom hver lading ved normalt bruk.

Memorabel

C510 har rundt 100 MB minne tilgjengelig. Dette holder til 100 bilder, eventuelt 20 sanger av normal kvalitet. Skal du bruke telefonen aktivt til å høre musikk, eller ta helt av med fotograferingen, må du kjøpe deg et minnekort. C510 støtter minnekort på inntil 8 GB.

Sjekk minnekortpriser i prisguiden

Sony Ericsson har utstyrt C510 med en sensor som gjør at skjermen snur seg når du snur telefonen. Hvis du er av den bedagelige sorten og sjekker Facebook mens du ligger på sofaen, kan det da være at skjermen snur seg uten at du egentlig ønsker det.

Heldigvis har Sony Ericsson utstyrt nettleseren med et valgt som gjør at du kan deaktivere den automatiske skjermroteringen.

Nettleseren er forøvrig kjapp til å vise sider og bla frem og tilbake. Her kommer selvfølgelig støtten for super-3G godt med. Det romslige internminnet er heller ingen ulempe når man surfer på nettsider med mye data.

Praktisk men knapt proff

En god alarm, romslig adressebok og kurant kalender er blant funksjonene C510 har å vise til. Den kan også synkronisere mot bedriftens Exchange-server. Slik synkronisering er dog ikke C510 sin sterkeste side, og vi fikk den ikke til å synkronisere mot Exchange 2007. Om du har suksess eller ikke, kommer an på hvordan din bedrifts e-postserver er satt opp.

Den vanlige e-postleseren til C510 fungerer på sin side helt fint, og takler også vedlegg.

C510 kommer ferdig installert med Google Maps. Den har ingen GPS-mottager, men bruker GSM-nettet til posisjonering. Det vil si at du kan se hvor du er - sånn omtrent. Med normal mobilmasttetthet vil du kunne få posisjonen din med noen hundre meters feilmargin.

Les også: Slik fungerer GPS

Takler samtaler

Både dekning og samtalekvalitet fungerte tilfredsstillende i testperioden. Vi har riktignok testet telefoner med bedre lyd under samtaler, men med mindre du er spesielt kresen vil du neppe ha noe å utsette på lydkvaliteten

Sony Ericsson C510 med abonnement

Sony Ericsson C510

Sony Ericsson C510 med abonnement

Sony Ericsson C510

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen