TEST: Sony Ericsson C510
Test
(Bilde: Audun M. Solheim)

Sony Ericsson C510

Cybershot bør lyde velkjent for de fleste som har vært borti Sony Ericssons kameratelefoner. Vi har testet C510, som er nettopp en slik kameratelefon. C510 er blant de billigere kameratelefonene, faktisk er den blant de billigste mobilene som er utstyrt med 3,2 megapikslers kamera.

Design og brukervennlighet

Form: Klassisk
Størrelse: 10,7 x 4,7 x 1,3 cm
Vekt: 92 gram
Skjerm: TFT, 2,2 tommer, 320 x 240 piksler, 262 144 farger
Snarveistaster:Volum, kamera, hurtigmeny
Inn-/utganger: Sony Ericsson proprietær
Kortplass: Ja, Memory Stick Micro M2
Eksternt antenne-uttak: Nei
Menysystem: Sony Ericssonss eget

Firmware: R1DA035
Pris: ca 1900 kroner

Kort sagt:
dsad
 – Liten og lett
 – Skjerm og menyer

dsad
 – Elendige taster
 – Lite tilbehør

Fugl eller fisk?

Sony Ericsson C510 er utseendemessig nokså lik den mer forseggjorte modellen C902. Mens C902 har elegansen til en svane, har C510 dessverre fått rollen som den stygge andungen. Ved direkte sammenligning merker du fort at C510 verken er like påkostet i design eller materialer som sin storebror.

Bortsett fra den traugrige designen har vi ikke mye å utsette på byggekvaliteten til C510. Vår testtelefon var sort, men C510 leveres også i en mer elegant sølvfarge.

Størrelsen er på sin side verken fugl eller fisk, C510 er forholdsvis slank og glir lett ned i bukselommen.

En kilde til irritasjon

Det er ett vesentlig ankepunkt ved designen til C510, og det er tastesettet. Umiddelbart virker det tilsynelatende bra, men etter som du begynner å bruke telefonen merker du at du støtt og stadig trykker feil. Når du skriver tekstmeldinger er det ikke sjelden at det kommer inn et par ekstra bokstaver. Menytastene er også en kilde til feiltrykk.

Vi er jo av den oppfatning at tastene er en svært viktig del av bruken av en telefon, så vi mener Sony Ericsson har gjort en bommert når de laget tastesettet på C510.

Strålende skjerm

C510 stiller med en god skjerm. Størrelsen er god til å sitte i en telefon i denne prisklassen, nærmere bestemt 2,2 tommer. Dette er selvsagt ikke i nærheten av de råeste profftelefonene, men nok til å vise bilder i brukbar størrelse. Skjermbildet er skarpt og fargerikt, og både bilder og menyer vises uten at du trenger å ha på lesebriller. Også i sollys fungerer skjermen bra.

En god skjerm er selvsagt viktig for en telefon hvor det å ta og se på bilder er en vesentlig del av funksjonaliteten.

Same same but different?

Menyene er av typen A200 for de som er mer enn gjennomsnittet oppdatert på Sony Ericssons menyer. I praksis vil det si at C510 er blant de mest brukervennlige og funksjonsrike telefonen på menyfronten. Forsatt er ikke disse menyene egnet for deg som er ute etter en profftelefon, men for alle andre bør de absolutt falle i smak.

Responsen i menyene er også god. Unntaket er hvis du velger enkelte av de mer animerte temaene. Da tar det fort et sekund eller to ekstra å bevege seg rundt i menyene.

Sjeldent skral salgspakke

Det er vanlig med salgspakker fulle av artig tilbehør, men så er ikke tilfelle når du åpner esken til C510. Bortsett fra det som er absolutt nødvendig for å bruke telefonen er den eneste ekstravagansen et standard stereohodesett. Som om ikke det var nok, har ikke hodesettet overgang til 3,5 mm minijack, slik at du må handle ekstrautstyr dersom du ønsker å bruke dine egne hodetelefoner sammen med C510.

At det ikke følger med datakabel eller kortleser for å overføre bilder til PC-en er nærmest skandaløst med tanke på at dette er en Cybershot-telefon. Her er det du faktisk finner i esken til C510:

  • C510
  • Batteri
  • Lader
  • Hodesett
  • Bruksanvisning
  • CD med programvare

Sony Ericsson C510 med abonnement

Sony Ericsson C510

Sony Ericsson C510 med abonnement

Sony Ericsson C510

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen