Sony er grønnest

Miljøorganisasjonen Greenpeace fortsetter å holde argusøyne på elektronikkprodusentene. Det er store forandringer fra forrige miljøbarometer, men Sony og mobilprodusenten Sony Ericsson er klart de beste i klassen.

Spillkonsoll-verstinger
Pc-produsenten Lenovo faller kraftig tilbake denne gangen, men det er Sonys konkurrenter innen spillmarkedet som utpeker seg som verstinger. Microsoft og Nintendo inntar soleklare bunnplasseringer. Aller verst er overraskende nok Nintendo.Vilje til endring
Det er ikke bare mørkt for teknologiprodusentene, og en rekke selskaper tar stadig nye grep for å bedre produksjon og gjenvinning. Fujitsu Siemens får fullt hus for utslippsreduksjoner og Nokia er best på fornybar energi. 25 prosent av deres energibruk i dag er fra fornybare kilder, og planen er å øke dette til 50 prosent innen 2010. Philips brukte 10 prosent fornybar energi i 2007 og har til hensikt å øke til 25 prosent før 2012.

Ufokuserte produsenter
Hos Greenpeace legger man merke til at en rekke av produsentene begynner å få opp øynene for produksjonsmetoder, men Bente Myhre Haast, fungerende leder for Greenpeace Norge, mener fokuset så langt ikke er godt nok.

- Elektronikkgigantene følger med på visse miljøaspekter, mens de ignorerer andre som er minst like viktige. For eksempel scorer Philips bra på energi og kjemikaliekriteriene, men får null poeng på e-avfall, siden de ikke har en global policy på returnering av gamle produkter, sier Bente Myhre Haast.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen