Sony DSLR-A380

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Også Sony A350 har fått sin erstatter i dag, i form av nye Sony DSLR A380, som kan sammenlignes med forgjengeren her. Som vi ser er det heller ikke her snakk om de store endringene.

Nær sagt alle spesifikasjoner er som sagt som før, inkludert oppløsningen, noe vi er svært glade for. 14 megapiksler er fremdeles i høyeste grad konkurransedyktig, men at Sony har valgt å beholde oppløsningen på 10 megapiksler på de lavere modellene, synes vi er svært bra. I stedet for å øke oppløsningen har Sony valgt å prioritere kameraenes dataprosessering, noe vi håper kan føre til forbedret bildekvalitet i forhold til A350, som vi forøvrig testet i vinter.

I likhet med de to andre kameraene som Sony lanserte i dag, har også A380 fått redusert batterikapasitet til fordel for ny design og lavere vekt. Vi er bare delvis glade for dette, for selv om vi synes de nye kameraene har fått kraftig forbedret ytre utforming, og lav vekt alltid er velkomment, så er det litt synd å se at Sony mister fortrinnet de hadde overfor konkurrentene på batterifronten.

Gledelig er det imidlertid at blitsen er blitt høyere enn tidligere, selv om styrken er noe redusert i forhold til tidligere modeller. Man får imidlertid ikke noe uten at det går på bekostning av noe annet, og i likhet med dagens andre nyheter har Sony A380 fått SD/SDHC-støtte, men mistet støtten for Compact Flash. Litt merkelig, siden Sony selv produserer gode CF-kort.

Positivt er det også at Sony liver kraftig forbedret brukervennlighet for nybegynnere. Endelig noen andre enn Nikon som har forstått at kameraets skjerm kan brukes til å vise informasjon på mer intuitivt og lettfattelig vis enn tørre tall!

Du kan lese mer om A230 her, og A330 finner du mer om her.

Vi registrerer forresten med undring at ingen av Sonys nye modeller får den høyoppløselige skjermen som for enkelte andre produsenter nå nærmest har blitt standard. Betyr dette at Sony sparer den til en oppgradering av sin aldrende entusiastmodell A700?

Sony DSLR-A380 blir tilgjengelig i midten av juli, til en veiledende pris av kr 8700,- for en pakke bestående av kamerahus og det nye kitobjektivet. Dobbeltzoompakken koster kr 10800,-, og da får du med et 55-200 mm f/3.5-5.6-objektiv i tillegg.
Flere bilder av A380 finner du i produktguiden, her.

Artikkelen vil bli oppdatert ved evt ny informasjon etter pressekonferansen som begynner i dag kl 12:00.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen