Sony DSLR-A330

Annonsør­innhold
Les hele saken »

I dagens slipp har Sony også kommet med en modell som skal erstatte A300, nemlig A330. Som med lillebroren A230, som også ble sluppet i dag, er endringene i alle fall på papiret ganske små. I produktguiden kan du sammenligne A330 med A300.

Sony skal imidlertid visstnok i de nye kameraene ha lagt mye i å forbedre bildeprosesseringen, noe vi håper vil føre til forbedret bildekvalitet. Sony har vist før at de kan gjøre mye ved hjelp av firmware-oppdateringer i etterkant, men vi håper nå at mye av dette er gjort allerede før kameraene slippes på markedet. Vi synes forresten også at det er gledelig at Sony ikke har kastet seg på megapikselvogna og har hatt mot til å ikke øke antall megapiksler på noen av de tre nye speilrefleksene.

Ikke bare er oppløsningen den samme som før, men også skjermstørrelse, -oppløsning og de fleste andre spesifikasjoner er nøyaktig som før. Som med A230 er det imidlertid enkelte endringer å spore, og ikke alle disse gjør oss like fornøyde. Greit nok at utformingen etter vår menig er kraftig forbedret, og at vekten har gått et godt hakk ned, men at også A330 har fått redusert sitt CIPA-tall med omkring en tredel, til 510 bilder per lading, skuffer oss noe. Sony har tidligere hatt god batterikapasitet på sine speilreflekser, og at de har sett seg nødt til å redusere på dette synes noe merkelig. Og apropos merkelig så har også A330 mistet CF-støtten til fordel for SD/SDHC-støtte. Bra i seg selv, men vi skulle ønske det heller var støtten for Sonys egen Memory Stick Pro som ble fjernet.

Også på A330 har opptakshastigheten gått ned fra 3 bilder i sekundet til 2,5. Med LiveView skal kameraet klare 2 bilder per sekund, noe som fremdeles er helt i toppen i forhold til konkurrentene. Samtidig har den innebygde blitsen fått redusert styrken til ledetall 10 ved ISO 100, men denne endringen synes vi er mindre viktig enn at blitsen ser ut til å ha fått en høyere posisjon i oppslått tilstand på de nye modellene enn på forgjengerne. Dette var noe vi påpekte som negativt da vi testet de nå utgående modellene, så akkurat denne endringen ønsker vi velkommen med åpne armer. Størst mulig avstand mellom blits og objektiv er viktig for å unngå røde øyne i portretter.

Du kan lese mer om A230 her, og A380 finner du mer om her.

Sony DSLR-A330 blir tilgjengelig i slutten av juni, til en veiledende pris av kr 7000,- for en pakke bestående av kamerahus og det nye kitobjektivet. Dobbeltzoompakken koster kr 9100,-, og da får du med et 55-200 mm f/3.5-5.6-objektiv i tillegg.
Flere bilder av A330 finner du i produktguiden, her.

Artikkelen vil bli oppdatert ved evt ny informasjon etter pressekonferansen som begynner i dag kl 12:00.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen