Sony DSLR-A230

Skulle nesten tro at A230 hadde LiveView...
Skulle nesten tro at A230 hadde LiveView...

Med dagens lansering av Sony DSLR A230 skifter Sony ut sin populære A200, som vi testet i 2008.

I produktguiden kan du sammenligne modellene side ved side, men vi oppsummerer også de viktigste endringene her:

Det første vi legger merke til er ny design. Sonys speilreflekser har etter vår mening ikke være de lekreste på markedet, akkurat, men med de nye modellene synes Sony endelig å ha funnet sin stil, ytre sett. Der Sonys kameraer tidligere virket litt klumpete og lite strømlinjeformede, fremstår de nye modellene som langt smekrere og distinkte i stilen, samtidig som de er lett gjenkjennelige som Sony-produkter.

Som en del av designendringen har også kameraene blitt mindre, noe som har ført til at vekten har gått ned. For eksempel veide A200 hele 532 gram, mens A230 ikke veier mer enn 452 gram, uten minnekort, batteri eller andre tilleggsgreier. Sony påstår derfor at A230 er verdens letteste digitale speilreflekskamera, og tar dermed opp kunkurransen med Olympus E-450 (som for øvrig veier 380 gram, noe som gjør at Sonys påstand synes noe merkelig). Likevel, A230 har innebygget bildestabilisator, noe Olympus' E-4xx-serie ikke har, så vi kan tilgi noen ekstra gram her. Mindre tilgivelig er det imidlertid at batteriet ser ut til å ha blitt krympet. A200 hadde en CIPA på 750 eksponeringer per lading, mens dette tallet for A230 har gått helt ned til 510, noe som vel må betegnes som noe svakt.

På minnekortfronten har vi en god og en dårlig nyhet. Den gode nyheten er at de nye kameraene nå støtter SD/SDHC-kort, mens den dårlige nyheten er at det ikke er Sonys egen noe sære minnekortstandard som har måttet vike plassen. Derimot er det støtten for CF-kort som nå er tatt bort. Ikke en utpreget god idé, synes vi.

De fleste andre spesifikasjoner forblir de samme som før, men vi registrerer at opptakshastigheten ser ut til å ha gått ned fra 3 bilder i sekundet til 2,5, uten at vi helt kan se årsaken til det. Oppløsningen er den samme som før, så vi mistenker at reduksjonen kan skyldes mer intensiv prosessering. I følge våre kilder har Sony nemlig lagt mye krefter ned i å forbedre bildeprosesseringen i kameraet, noe vi antar vil føre til en forbedret bildekvalitet i forhold til forgjengeren. I tillegg lover Sony at brukervennligheten skal ha fått et løft, spesielt for nybegynnere, og de synes her å ha tatt et blad fra Nikon, som siden lanseringen av D40 har hatt et intuitivt og enkelt brukergrensesnitt i sine nybegynnermodeller.

Du kan lese mer om A330 her, og A380 finner du mer om her.

Sony DSLR-A230 blir tilgjengelig i slutten av juni, til en veiledende pris av kr 6500,- for en pakke bestående av kamerahus og det nye kitobjektivet. Dobbeltzoompakken koster kr 8600,-, og da får du med et 55-200 mm f/3.5-5.6-objektiv i tillegg.
Flere bilder av A230 finner du i produktguiden, her.

Artikkelen vil bli oppdatert ved evt ny informasjon etter pressekonferansen som begynner i dag kl 12:00.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen