Test

Sony DSC-W290

Introduksjon

Hvis det eksisterer noe slikt som klassisk Sony, så hørerW290 til i denne kategorien. For undertegnede betyr ikke det nett og lekkert, men firkantet og gjerne litt klumpete. T-serien representerer Sonys mer sofistikerte side, med skyvedeksel og slank midje til å gli ned i dressjakka. W290 er sporty, robust og tar plass i lomma, lik 80-tallets legendariske sports walkman. For fotografering gir vekt og størrelse stabilitet og grep, og at det er solid, det kan jo bare være et pluss. Uten det jålete ytre tåler det også å få en ripe eller to. Så spørs det: Tar det bra bilder? Objektivet er spesifisert til å dekke de fleste situasjoner, og bildestabilisator er på plass. Men i kompaktverden er god bildekvalitet aldri en selvfølge.

Les hele testen her.

Fysisk

Sony W290 er solid, står godt på bordet og merkes når det ligger i jakkelomma. Fremfor å forsøke å imponere med design-gimmicks eller minimal vekt og midje, gir Sony dette kameraet den størrelsen og tyngden det trenger for god oversikt og stabilitet i bruk. Batteriluka trekker litt ned på det solide førsteinntrykket. Optikken er meget lovende med 28 mm vidvinkel og 140 mm tele. Dessuten er batteriet seigt nok til å vare en real utflukt. Skjermen er lyssterk, men kunne gjerne hatt bedre oppløsning.

I bruk

Ingen overlessing av funksjoner, men med bildestabilisator, HD-video og et fint utvalg ferdigstilte fargeparametere, har kameraet det meste en kan ønske seg. Kameraet er generelt ganske raskt også, og lett å betjene. Mulighet for råfiler og lukker/blenderprioritet hadde likevel ikke vært å forakte.

Bildekvalitet

Bortsett fra moderat kromatisk feilbrytning og nokså distinkt pute- og tønnefortegningen, produserer Sony W290 gode resultater ved ISO 100, både midt i og i hjørnet. Fargene er typisk Sony, godt mettede og på den varme siden. Ved høyere ISO sliter Sony, i lag med de fleste andre.

Konklusjon

 

Ønsker du et spekter av automatiserte innstillinger er kanskje ikke dette det rette kameraet for deg. W290 er ikke blottet for det lille ekstra (HD video og egen knapp for smilegjenkjenning er med), men styrken ligger i det robuste og enkle. Vi kunne kanskje tenkt oss et lag til med manuelle muligheter, råfiler, blender og lukkerprioritet kanskje, men ikke helmanuell kontroll, da vil det bikke over i noe annet, mer avansert og komplisert.

 


  - Solid og enkel design - Lealaus batteriluke
  - Gunstige brennvidder til det meste - HD video lever ikke opp til navnet
  - Lyssterk skjerm - Ikke spesielt høyoppløselig skjerm
  - Gode bilder ved lav ISO - Ganske tydelig fortegning

 

Bildegalleriet

Se bilder tatt med Sony W290 i galleriet.

 

Sony Cyber-Shot DSC-W290   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen