Sony DSC-TX1

Introduksjon

Der Cyber-shot WX1 er lite og ukomplisert, er Sony tilbake i velkjent hight tech-stil med TX1. Kameraet har både foldeobjektiv, skyvedeksel, futuristisk design og berøringsskjerm. De to kameraene har riktig nok mye til felles på innsiden, og kanskje viktigst av alt, så deler de samme Exmor R brikketeknologi.

Les hele testen her.

Fysisk

På syvende året viderefører TX1 det karakteristiske skyvedekselet, fremtids-looket og den smale midjen, som ble introdusert med Sonys T-serie i 2003. Også TX1 tar seg godt ut, litt organisk denne gangen, med en slak bue som hever seg en tanke utover omtrent der det innebygde foldeobjektivet sitter montert.

Selv om glasset er av Carl Zeiss, er hverken brennvidde eller lysstyrke all verden. 35 mm - 140 mm zoom. I Sony TX1 sitter det et Li-Ion batteri med en kapasitet på 250 bilder per oppladning. Det er omtrent gjennomsnittlig her. Der T700 var klasseledende, med 8,9cm (3,5 tommer) og 921 000 punkt oppløsning, er Sony mer beskjedne denne gangen. 7,6 cm (3 tommer) er i og for seg stort nok, og innsynsvinkel og lysstyrke er god, men 230 000 punkter oppløsning er helt ordinært.

I bruk

Berøringsskjermen på TX1 fungerer bra. Hurtigmeny kan settes sammen etter behov, mens hovedmenyen kan tilgjengeliggjøres raskt ved å stryke fingeren fra venstre mot høyre. På samme måte kan all skjerminformasjon trylles vekk, ved å stryke fingeren fra høyre mot venstre.

Kameraets støy-reduserende innstillinger, Hand-held Twilight og Anti Motion Blur fungerer meget bra. Litt over gjennomsnittet i oppstartstid, utløserforsinkelse, og seriefotografering. Sony TX1 har skjerm og menysystem som fungerer bra. Muligheten til å kunne sette sammen hurtigmenyen selv, er et pluss. Men, berøringsskjerm er nok ikke for alle, for også her er det lett å feilaktig stille kameraet.

Bildekvalitet

Selv om detaljnivået i bildene fra Sony TX1 ikke er helt i topp, synes vi egenskapene ved høyere ISO, i alle fall opp til ISO 800, kompenserer noe. Med relativt rene filer, overprosesseres ikke bildene i samme grad som hos mange av konkurrentene. Exmor-R sensoren ser ut til å fungere, selv om heller ikke denne sensoren er like mirakuløs som produsenten vil ha det til. Vi vil også gjerne legge til at Hand-held Twilight og Anti Motion Blur vil gi betydelige fortrinn på bildefronten, så fremt forholdene er riktige.

Konklusjon

 

Ønsker du deg berøringsskjerm, og er typen som vektlegger litt ekstra fancy design, er Sony TX1 slett ikke dum. Etter mange år med flikking er Sonys kameraer solide på de fleste områder når det gjelder det funksjonelle. Har du store og litt klossete hender, og setter pris på det enkle og mer rasjonelle, anbefaler vi heller kompaktkameraer med gode, gammeldagse knapper. Fra Sony får du da også bedre optikk.

Det vil si: Optiken som sitter i TX1 produserer ok bilder, men det større og mer tradisjonelt utformede WX1 leveres for eksempel med et objektiv med betydelig mer sympatiske brennvidder.

 


  - Kul design - Ikke spesielt godt spesifisert objektiv
  - Bra berøringsteknologi - Berøringsskjerm gjør det lett å trykke feil
  - Hand-held Twilight og Anti Motion Blur fungerer - Skjerm kunne godt ha bedre oppløsning
  - OK bildekvalitet ved lav ISO, og mild støyprosessering ved høyere ISO - Bildekvaliteten er ikke så bra som vi håper fra Exmor R-sensoren

 

Bildegalleriet

Se bilder tatt med Sony TX1 i galleriet.

 

Sony Cyber-shot DSC-TX1

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen