Sony dobler produksjonen av sensorbrikker

Sony inngikk i julen en avtale med Toshiba om å kjøpe tilbake en sensor-produksjonslinje som de tidligere solgte til dem. Kjøpet vil doble Sonys produksjonskapasitet for CCD- og CMOS-brikker, og innen mars 2011 estimeres det at Sony vil være i stand til å produsere 50 000 såkalte "wafere" per måned. Wafere er silisiumskiver med 30 cm diameter som brukes i produksjonen av alle typer sensorbrikker. Hvor mange brikker man får fra hver wafer er avhengig av brikkenes størrelse og hvor god produksjonsprosessen er. Dette er en viktig årsak til at kameraer med store bildebrikker er betydelig dyrere enn andre.

Den nye produksjonslinjen skal stå for produksjon av CMOS-brikker, og for å finansiere kjøpet skal Sony benytte en støtteordning fra Japanske myndigheter, som gir subsidier til bedrifter som driver miljøvennlig. Sony ville imidlertid ikke ut med hva slags beløp de får i støtte herfra.

Det er imidlertid ikke sikkert alle brikkene fra fabrikken vil ende opp i kameraer som sådan. Til Forbes har Sony uttalt at de har som intensjon å kapre 30% av verdensmarkedet for bildebrikker for mobiltelefoner.

Les også: Sony snur på flisa

Les også: Sony med baklengs CMOS-brikke

Les også: Bedre bildekvalitet fra mobil?

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen