Test

Sony Cybershot H50

Introduksjon

 

Sony har hatt ultrazoommodeller på markedet i noen år nå, og kommer gjerne med nye versjoner en gang i året. I fjor var endringene ganske store med endret design, større zoomområde og selvfølgelig flere piksler. Vi testet forårets modeller i denne testen, og da hadde Sony to varianter av samme kamera – H7 og H9 – med bare noen mindre forskjeller. I år har de valgt en litt annen strategi. Det er kun H9 som har fått en direkte oppfølger og det er denne – H50 – som vi har testet her. H7 antar vi utgår, mens H10 som ble lansert i januar blir Sonys ”enkle” ultrazoom. Dette er imidlertid et helt annet kamera med mindre zoomområde, mindre kamerahus og uten elektronisk søker. Det er nok fornuftig av Sony å differensiere mer mellom modellene. H7 og H9 var nesten for like i funksjonalitet og pris. H50 konkurrerer med toppmodellene fra andre produsenter. Nytt i år er 9 megapiksler mot 8 på forrige modell. Kamerahuset er litt redesignet, mens objektiv og LCD-skjerm har fått minimale endringer.

Les hele testen her.

Fysisk

H50s vridbar LCD-skjerm på hele 3 tommer er et hakk bedre enn de fleste konkurrentene, men bortsett fra det er det lite som gjør at Sonyen skiller seg ut. Zoomområde, byggekvalitet, størrelse og vekt er midt på treet.

I bruk

Sony H50s styrke er hastighet, med noen av de raskeste fokustidene vi har sett i denne klassen av kameraer. Ventetid mellom to bilder er også relativt kort, og kameraet sitter ganske godt i hånden. Menyer og brukergrensesnittet generelt er vi derimot mindre fornøyd med. .

Bildekvalitet

Bildekvaliteten er vi mellomfornøyd med. Hjørneskarpheten varierte for eksempel fra ganske bra på noen bilder til litt klart dårligere enn kameraene vi sammenlignet med på andre. Vi fant også litt feilbrytning i områder med høy kontrast og savnet mulighet fog RAW-format.

Konklusjon


 


  - 15x zoom - Middels bildekvalitet
  - Rask fokusering - Menysystem
  - Bildestabilisator - Kraftig JPG-komprimering
  - God og vridbar LCD-skjerm - Mangler RAW
  - Solblender og fjernkontroll inkludert    
         
         

 

Bildegallerier

Se bildene vi har tatt med kameraet i galleriet.

 

Sony Cyber-shot DSC-H50   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen