TEST: Sony Cybershot DSC-T700
Test

Sony Cybershot DSC-T700

Oppsummering og konklusjon

 

Kamerahus:

Unik Sony-design, elegant og solid med helstøpt batteriluke i metall.

 

Optikk:

Kompakt betyr her ikke spesielt imponerende spesifikasjoner på objektivet: 35 mm vidvinkel med 3,5 i lysstyrke.

 

Skjerm og søker:

Svær skjerm - 8,9 cm (3,5 tommer). Lyssterk, men skarpere ved avspilling enn opptak.

 

Batteri:

Det slappeste batteriet på lenge. Dette er spesielt ugunstig for et kamera som er avhengig av skjerm for å brukes, og som legger opp til bruk mot nettet koblet til PC. Medfølgende batterilader.

 

Funksjoner:

Den store "funksjonen" her er 4 GB internminne som gjør kameraet til det ideelle lommealbumet. Du får med innebygget programvare for tilkobling til PC og distribuering av blinkskuddene på nettet. Dessverre ingen Mac-versjon av programvaren. Meget god makro nærgrense. Rask autofokus under ideelle forhold.


Autofokus:

Blant de raskeste i vår test, men ikke helt stø i dunkel belysning.


Hurtighet:

Litt treg i oppstart, men ellers raskt. Imponerende hastighet på filoverføring, og med 4 GB internminne er det viktig.


Betjening/brukervennlighet:

Stort sett enkelt å bruke - tar litt tid å bli vant til den trykkfølsomme skjermen - men ikke et kamera for den som ønsker beste fotoegenskaper. Objektivet sitter utsatt til når skyvedekselet er nede. Utsatt for FETT.


Bildekvalitet:

Du får bedre kameraer til en rimeligere penge hvis du klarer deg uten Sony-logoen og det spesielle designet, Canon Ixus 860 IS og Fujifilm F50fd for å nevne et par gamle travere. Kromatisk feilbrytning er absolutt tilstede, og ferdighetene ved høy ISO er heller ikke topp. Men sett i forhold til den litt spesielle designklassen T700 tilhører er bildekvaliteten ikke verst.

Konklusjon:

Vi tror det først og fremst er utseendet og assosiasjonene til andre produkter som vil selge T700. Med T-serien låner Sony ikke et snev fra sine velrespekterte Alpha-modeller for å forsikre oss om at også dette er et bra kamera - ikke noe imponerende langt objektiv, ikke noe fingergrep. Andre produsenter ville nok hatt mindre guts til å stole på navnet i så stor grad, men så har Sony vært flinke til å bygge magien - eller illusjonen om den - rundt seg selv. Deres særstilling gjør at de tør å tenke nytt, og gir oss med T700 for eksempel masse internminne i et lite kamera, og det er bra.

Som ren bildemaskin er nok det beste vi kan si om dette T700, at det tar ok bilder, for det er ikke spesielt intuitivt som kamera. Og Sonys tekno-fetisj er her et tveegget sverd. Du får markedets største skjerm, men ville nok følt det mer betryggende om styringen av kameraet skjedde via knapper, og ikke en overfølsom trykkeskjerm med sci-fi lydeffekter. Objektivet fettes lett til, og det gjerne når du drar dekselet ned for å ta bilder.

Det enorme internminne og tilpassingen mot nettet gjør T700 til noe litt mer enn et kamera, og med det utfordrer Sony de andre produsentene. Dermed konkurrerer de ikke bare på bildesiden, for der finnes det andre, bedre alternativer. Men er du fan av Sony og ønsker deg fotoalbum i lommeformat, vil du få glede av T700.

Sony Cyber-shot DSC-T700

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen