TEST: Sony Cybershot DSC-T700
Test

Sony Cybershot DSC-T700

Fysisk


Kamerahus

Vurdering: karakter

Sony gikk rett til digitalt da de entret kamerascenen. Der var de riktig nok tidlig ute, med sin analoge Mavica still-video forbrukermodell i 1988 . Men at de ikke har noen tradisjon, eller sentimentalitet for filmkameraet, har nok bidratt til en mer leken utforming av dages digitale modeller. T700 er ikke noe unntak, der det viderefører den vertikale skyvedekseldesignen introdusert med DCS-T1 i 2003.

T700 måler 95x 16,4 x 59,4 mm og veier 160 gram med batteri, minnekort og stropp. Sony tar dermed opp slankekrigen med Casio og EX-10 , som ligger på 15 mm. Sony T700 trekker nok uansett det lengste strået da objektivet ikke medfører ekstra størrelse når kamera er i bruk. Da Sony har en helt unik design for sine kameraer er de egentlig litt vanskelig å sammenligne, men vi har i alle fall tatt med Casio Ex-10 videre i testen, som et eksempel på en annen, stilbevisst ultrakompakt modell med 10 megapiksler.

Vi fortsetter foran, der T700 kan minne litt om et sci-fi sigarettetui. Skyvedekselet som dekker objektivet når kameraet er av, har fått en maskulin, børsta metall-finish uten annet krimskrams enn Sonys logo. Løsningen er elegant, men gjør det litt ugreit å få fatt på dekselet når det skal skyves ned. Med dekselet nede er Carl Zeiss-objektivet bygget inn i huset helt til høyre, og der forblir det altså selv ved zooming. Blits sitter ca midt i.

Bak ser vi kun skjerm, og en antydning til et riflet tommelgrep til høyre for den. Alle funksjoner styres herfra, og alt som er igjen av knapper er en power-knapp, utløser, og tilbakespillingsknapp - plassert oppå kamerahuset. I tillegg til zoomspak som sitter på øverste hjørne. Men altså: der andre kameraer stort sett besitter noen betryggende gammeldagse knapper, får vi her kun Sonys tre-tommer å forholde oss til. Vi vender tilbake til skjermen litt lengre ned på siden, og når vi går gjennom bruken av kameraet neste side.

Som objekt er det ikke egentlig mye å kommentere på dette kameraet, og det er nok også poenget for Sony. Her skal det være minst mulig som tar oppmerksomheten vekk fra den enkle helheten. Det er solid konstruert i metall, med plastinnfatning rundt skjerm. Sony kjører åpen USB-utgang tilsvarende Casio Ex-10, mens batteriluke er helstøpt i metall. Stativfeste - også dette av metall - sitter ikke spesielt gunstig til, da du ikke får ut batteri eller minnekort uten å måtte ta kameraet av stativet. At festet sitter utenfor objektivets optiske akse er vel mindre viktig for kjøpere av T700.

Optikk

Vurdering:

Det er imponerende med et én cm dypt, 4x zoomobjektiv på 12 elementer som ikke stikker så mye som en millimeter ut av kameraprofilen. Ser vi på spesifikasjonene til Carl Zeiss-objektivet som er montert i Sony T700, så har det heller ikke spesielt god vidvinkel med 35 mm i småbildeverden. Der skiltes det med en største blender på kun 3,5. 2,8 er ganske standard i dag. Noe har altså måttet unngjelde for den ultra, ultrakompakte konstruksjonen. Du får riktig nok en brukbar tele på 140 mm, med ikke så dumme 4,6 i største blender, og vi gir Sony og Zeizz pluss for i det hele tatt å ha klart bragden å ikke kompromittere egenskapene enda mer.

De optiske kvalitetene ser vi på under siden for Bildekvalitet, men vi vil gjerne legge til at selve integreringen av objektivet i kamerahuset ikke er helt heldig, da det ytterste linseelementet ligger helt i flukt med overflaten, og dermed er sårbar for riper, og ikke minst fett fra fingre som dras over når dekselet åpnes. Den optiske bildestabilisatoren tester vi på neste side.

Skjerm og søker

Vurdering: karakter 4

Det mest fremtredende ved Sony T700 er en 8,9 cm (3,5 tommer), 921 000-punkters skjerm i widescreen format, og det er unikt. Som vi har nevnt er denne trykkfølsome skjermen også utgangspunktet for alle innstillinger på kameraet, og de skal komme tilbake til på litt senere i testen. Men det er jo verdt å huske på at dette opplegget også gjør kameraet spesielt sårbart for skade ved riper og støt mot skjerm. Det er ingen optisk søker her.

Rent lysmessig er skjermen meget god, med bra vinkelgjengivelse, og stilt til 16:9-opptak kommer den virkelig til i sitt element. Apropos opptak: Til tross for de høye spesifikasjonene, synes vi detaljgjengivelsen er litt kornete, sammenlignet med kvaliteten ved tilbakespilling som er mer jevn.

Gjengivelsen er mer kornete under opptak

Sammenlignet med gjengivelsen under tilbakespilling

Batteri

Vurdering:

I Sony T700 sitter det et Li-Ion batteri. CIPA oppgir en kapasitet på 200 eksponeringer. Dette er ikke veldig imponerende, og skyldes muligens den store, strømkrevende skjermen. T700 leveres med lader.

Sony Cyber-shot DSC-T700

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen