Sony Cyber-shot DSC-U50

U-serien til Sony er blant de minste kameraene på markedet, og er rettet først og fremst mot ungdom. Bortsett fra det relativt nye U60, som har et vanntett kamerahus, har kameraene sett omtrent like ut.

DSC-U50 blir imidlertid annerledes ved at det har et spesielt vridbart kamerahus, omtrent lik den løsningen vi har sett på en del av modellene til Nikon. Sony har flere ganger tidligere prøvd seg med vridbare modeller som F717 og F77, med noe vekslende hell.

Det fine med et roterende kamerahus slik som på U50 er at man lett kan ta selvportretter, og det blir også enklere å ta bilder langs bakken eller der man holder kameraet over hodet.

Undertegnede har selv et Sony Cyber-shot DSC-U20, og en av de største svakhetene er den svært lille og dårlige LCD-skjermen. LCD-skjermen er fremdeles liten på U50, men nå skal den være "hybrid", hvilket betyr at den også skal takle sollys og mørke forhold godt. Dét er nødvendig på et kamera som U50, for det finnes ingen optisk søker.

I motsetning til de andre U-modellene på markedet, takler U50 kun MemoryStick Duo og det nye MemoryStick PRO Duo. MemoryStick Duo ble opprinnelig laget for å tilfredsstille behovet for lagring i mobiltelefoner og liknende enheter, men nå vil Sony åpenbart satse på formatet også for digitalkameraer. Dessverre er formatet dyrere og mindre tilgjengelig enn vanlig MemoryStick, men dette får vi håpe at Sony vil gjøre noe med.

Kameraet har fast optikk med 33 mm brennvidde og 2 Megapiksler oppløsning. Det følger med 2 oppladbare AAA-batterier og lader i pakken.

Mer informasjon om kameraet finnes i pressemeldingen og spesifikasjonene til Sony, som er vedlagt på de neste sidene.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen