Sony Cyber-shot DSC-T7 – 15mm tynt

Se større bilder i produktguiden

Cyber-shot DSC-T7 er ett av de tynneste kameraene vi har sett til nå, og det er ikke spesielt stort i andre retninger heller. Det gjør det til et meget lite kamera. Likevel ser det ut som det har alle de funksjonene som de andre kameraene i DSC-T-serien har.

Vi legger merke til at Sony ikke har brukt den aller minste sensoren til dette kameraet. Riktignok er den liten, men vi har sett mange 5 megapikslers kameraer med mindre sensor enn denne. Større sensor gir mindre støy, men krever mer plass, mer strøm og større optikk. Stort pluss for dette, Sony.

Informasjon vi har fått tyder på at den oppgitte tykkelsen på 15mm er inkludert skyvedekselet foran, så vi snakker altså om 15mm som maksimal tykkelse. På det tynneste er det bare 9,8mm tynt.

Zoomområdet er tilsvarende 38-114mm, og det er ganske imponerende å få plass til en 3x zoom i et så tynt kamera. De har oppnådd dette blant annet ved å flytte skjermen til siden for objektivet, sånn at skjermen står på høyre side av kameraet, sett bakfra. Det er motsatt av andre kameraer vi har sett, og gjør at knapper for å endre innstillinger har havnet på venstre side. Hvilken implikasjon det har for betjeningsvennligheten vet vi ikke, men ser for oss at venstrehendte vil like det.

Se større bilder i produktguiden

Under PMA-messen for et par uker siden lanserte Sony noen kameraer med ekstremt lang batterilevetid. DSC-T7 er ikke i samme klasse i så måte, men skilter med 180 bilder på ett oppladbart Litium-Ion-batteri, som er relativt gjennomsnitlig.

Alt i alt ser dette ut som et meget spennende kamera for de som ønsker noe lite og kompakt, men med full funksjonalitet.

Sony sier at kameraet blir tilgjengelig i mai, og i USA vil det koste ca $500.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen