SONY Cyber-shot DSC-S600

Sony Cyber-shot DSC-S600 kan gå helt opp til ISO 1000. Det høyeste vi hittil har sett på et kompaktkamera er ISO 1600, da vi testet Fujifilm F10. Det store spørsmålet er naturligvis hvordan det blir med støynivået når vi går utover ISO 400. Vi har tidligere sett at Sony har hatt god kontroll på bildestøyen til og med ISO 400. Når vi ser at S600 er utstyrt med en 6 megapikslers sensor på 1/2,5 tomme, har vi våre tvil om hvorvidt ISO 1000 vil være brukbar i praksis.

Utover å være en slags erstatning for bildestabilisator, har muligheten for å kunne ta bilder ved høye ISO-verdier også den fordelen at man kan ta bilder uten blits i dårlig belyste rom, og samtidig beholde den gode stemningen som det naturlige lyset gir.

Som så mange andre kompaktkameraer, så har Sony S600 3x optisk zoom. Mens produsentene vanligvis ofrer vidvinkelen for bedre rekkevidde på full tele, så har Sony gått den motsatte veien, og har prioritert vidvinkelområdet. Største vidvinkel er 31mm mot normalt 35mm eller mer. Største tele er til gjengjeld kun 93mm. Men det betyr i praksis at du vil få bedre muligheter til å fotografere i små rom, og likevel få med det du ønsker. Til gjengjeld må du gå litt nærmere hvis telen blir for kort.

Optikken er ganske lyssterk på vidvinkel med f/2.8, mens det kniper litt på full tele, der den ikke er bedre enn f/5.1

I en tid da flere og flere produsenter dropper den optiske søkeren, har Sony valgt å beholde den på dette kameraet, samtidig som de tilbyr en 2 tommers LCD-skjerm.

Et område der Sony følger trenden, er ved å la være å legge ved et alt for lite minnekort. I stedet har de – som så mange andre produsenter – valgt å utstyre kameraet med litt innebygd minne på 32 MB. Selv om vi synes dette er en mye bedre løsning, hadde vi helst sett at det var litt mer minne enn dette. 32 MB kommer man ikke så langt med på et kamera med 6 megapiksler. Men det er naturligvis støtte for minnekort av typen MemoryStick Duo eller MemoryStick Pro Duo, som kan fås i størrelser opp til to gigabytes.

På plussiden noterer vi oss at man har valgt å utstyre kameraet med en hjelpelampe til autofokusen, så det fungerer bedre i mørket. Kameraet har også en ganske fin videofunksjon, som kan ta opp i VGA-kvalitet (640 x 480) med 30 bilder i sekundet, med lyd.

Når vi ser bort fra muligheten til å fotografere ved høye ISO-verdier, og en over gjennomsnittet god vidvinkel, så skiller ikke dette kameraet seg ut fra mengden av point-and-shoot-kameraer.

Det foreligger ingen informasjon om pris og tilgjengelighet i Norge.

Sony’s andre nyhet i dag, Cybershot DSC-M2, omtalte vi allerede i september i fjor. Nyheten finner du her.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen