Sony bryter barrierer

Her vi sitter i redaksjonen dukker det opp mange kameraer med 6 megapiksler og 3x zoom. Disse er vanligvis ikke så spennende å skrive om, og derfor er det desto mer forfriskende når det dukker opp et kamera som Sony DSC-G1. Det har riktignok overnevnte noe beskjedne spesifikasjoner, men der stopper også beskjedenheten.

Vanvittige 3,5
Vanvittige 3,5" LCD-skjerm

Det første man ser er det enormt store skjermen. Siden alle produsenter snart har kameraer med 3 tommers (7,6cm) LCD-skjerm, flesker Sony like godt til med 3,5 tommer (8,9cm). Dette er det største vi har sett på et kompaktkamera, og egentlig ganske vanvittig på et kamera som tar mål av seg å være et lommekamera. Men størrelsen er faktisk ikke det mest imponerende med denne skjermen. Den har nemlig en oppløsning på nesten en megapiksel. Nærmere bestemt 921 000 piksler, som er omtrent nøyaktig 4 ganger så mye som de fleste andre kameraer. Det er også høyere oppløsning enn en 15 tommers LCD-skjerm har. Du får med andre ord ekstremt små piksler og dermed også et veldig skarpt bilde.

En slik pikseltetthet er kanskje ikke noe alle vil trenge på et digitalkamera, men jeg tror at når man først får prøvd det, så vil man ikke ønske seg tilbake igjen.

Og slutter skrytelista med skjermen? Nei da. Kameraet har også fått nesten 2GB internminne, så i praksis klarer du deg uten minnekort. Skulle du likevel ha behov for det, er det plass til et Memory Stick Duo eller Pro Duo kort. Endelig har produsentene skjønt at minne koster nesten ingenting, og at det kan være et salgsargument å levere med en minnemengde som faktisk kan brukes til noe.

Som nevnt har kameraet også WiFi (b/g), og det ser ut som det har smtp-støtte, så du kan sende bilder med e-post rett fra kameraet.

På grunn av det store internminnet, er det behov for å håndtere bildene på en fornuftig måte. Sony har implementert systemer også for dette.

Skyvedeksel gir god beskyttelse.
Skyvedeksel gir god beskyttelse.

Puh. Det var vel det viktigste. Bortsett fra dette, er kameraet en vanlig Cyber-shot med optisk bildestabilisator, foldeoptikk som i sin helhet er inni kamerahuset og et ganske lekkert design. Objektivet er beskyttet av et skyvedeksel som også skrur på og av kameraet – utmerket løsning.

Så er det ikke noe galt å si om dette kameraet i det hele tatt? Vel for det første er prisen i USA satt til ca $600. Det er med andre ord ikke noe lavpriskamera. For det andre gjør den store skjermen at kameraet blir litt større enn andre – nødvendigvis, og for det tredje så kommer det antakelig ikke til Norge. Sony Norge tar ikke inn G1 fordi det er problemer med å få godkjent den trådløse nettverksløsningen.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen