Sony BMG vil inngå forlik

Sony BMG forsøker på denne måten å finne den billige veien ut av søksmålene. Ved å dele ut nye, rootkit-frie CDer og å gi forbrukerne tilgang til en begrenset mengde gratis musikknedlastinger, taper selskapet minimalt med penger. Forliksavtalen er bare foreslått i en av de mange massesøksmålene mot Sony BMG, som også blir saksøkt av staten Texas og Electronic Frontier Foundation.

Denne forliksavtalen vil ikke påvirke de andre massesøksmålene direkte, men det skal avgjøres om avtalen er gyldig av en dommer i New York. Avtalen vil kreve at Sony BMG umiddelbart avslutter produksjonen av CDer med XCP- eller MediaMaxx-teknologi. Alle CDer med slik teknologi må tilbakekalles til fabrikken, noe Sony allerede hevder å ha gjort.

Et av forslagene i avtalen vil gi mulighet for en liten erstatningssum på $7,50, omtrent 50 kroner, i tillegg til muligheten for å laste ned et album. Mange vil nok være skuffet dersom avtalen blir godkjent, da svært mange hadde håpt at rettssakene skulle koste Sony BMG mye penger.

Kilde: Reuters

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen