Sony/BMG vil begrense CD-kopiering

Ifølge en uttalelse fra Sony BMG skal omtrent 75 prosent av piratkopieringen være relatert til ripping og brenning av CD-er. Dette referes til som såkalt "skolegårdskopiering" fordi det er svært utbredt blant studenter.

Sony/BMG ser det som svært viktig å stoppe denne virksomheten og utforsker derfor nye metoder for å hindre forbrukerne å lage ekstra kopier av brente CD-er.

Løsningen på problemet kan være noe man kaller "steril brenning". Selskapets partnere forventes å sette i gang med testing av denne teknologien i løpet av måneden og lansere noen "prøvetitler".

Den dagligdagse piratkopieringen der man "låner" et par spor fra en CD ser ikke ut til å bli oppfattet som veldig alvorlig av forbrukerne. Det er nettopp denne typen piratkopiering man søker å begrense - samtidig som man ikke gir brukerne dårligere mulighet til å ta kopi av originalmediet.

Man kommer ikke til å begrense antall kopier man for lov til å ta av originalmediumet, men heller hindre at den brente CD-en kan brukes til å ta ytterligere kopier.

Kompatibilitet er fortsatt en av de største problemene med slik teknologi og rammer spesielt iPod fordi Apple ikke har lisensiert FairPlay DRM for bruk med kopibeskyttede CD-er.

(Kilde: Cnet)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen