Sony benekter Blu-ray-død

Forrige uke ble det lagt frem tall som viste at Sony har en lang vei å gå for virkelig å få fotfeste blant publikum med sitt Blu-ray-format. Sony har tidligere sagt at de vil ha over 50 prosent av markedet innen utgangen av året. Så langt har de ikke engang kapret ti prosent, mens DVD fortsatt regjerer tronen. Sony er likevel ikke pessimistiske.

Les også: Er Blu-ray døden nær?

Har tro på produktet
Visepresident hos Sony, Rick Clancy, har nå gått ut for å forsvare HD-formatet. Spesielt har han reagert på at personer i Samsung har sagt at Blu-ray som format vil være dødt om fem år. Han mener Blu-ray sammen med Playstation fortsatt har enormt potensial.

- Jeg tror verdien av dette produktet bare kan øke i de kommende årene ettersom utviklere forstår den virkelige kraften i Playstation 3 i de nye spillene de utvikler. Og konsollens funksjoner, som Blu-ray, vil gi nye muligheter ved hjelp av nettverksfunksjonalitet, skriver Clancy i et blogginnlegg.

Han vil altså at Blu-ray i større grad fremover vil interagere med Internett. Mange mener derimot Internett vil bli den store utfordreren til både DVD og Blu-ray ettersom lovlig nedlastning av film i HD-format kommer bedre på plass. Clancy selv mener funksjonelle løsninger for dette ikke vil komme på en lang tid.


Samsung, som selv produserer Blu-ray-spillere, har uttrykt bekymring for formatets levetid.

Vil lansere tusener av titler
Clancy mener dessuten at filmmiljøet foreløpig kun har rørt overflaten av Blu-ray-formatet. Det kan forventes at flere tusener av nye filmtitler vil lanseres på Blu-ray fremover mener han. Visepresidenten mener også at kundene som har investert i dyre HD-apparater også vil anskaffe seg Blu-ray-spillere for å utnytte de nye skjermene.

Foreløpig ser det likevel ut som om Sony enda har et stykke å gå. Da HD-DVD ble forkastet som format trodde mange at Blu-ray-salget ville skyte til værs. Det har derimot ikke skjedd enda.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen