Test

Sony BDP500

Testresultater

Positive ting Fantastisk bilde.
Negative ting For dyr, svak på DVD.0

Testresultater

Positive ting Fantastisk bilde.
Negative ting For dyr, svak på DVD.0
Svindyr bildeekstravagansa
Sony har vært blant pådriverne for Blu-ray-formatet, og ved siden av Playstation 3, har de laget en rekke dedikerte Blu-ray-spillere. S500 er flaggskipet, og spilleren er utvilsomt en av de aller beste i markedet. Med en bildekvalitet som ruller over alt annet på markedet er dette high-end-konsumentenes drømmemaskin. Det eneste problemet er at den har en pris som vil være for stiv for de aller fleste.

Drømmebilder
Er du interessert i å få den beste filmkvaliteten, og har øyne som virkelig klarer å skille det beste fra det nest beste, er S500 et glimrende valg. Den gjengir alle typer filmer på en eksepsjonelt bra måte, og bildekvaliteten er kanskje det aller ypperste som finnes i dag. Med HDMI 1.3, som støtter større fargespekter enn tidligere HDMI-utgaver, får man et fargespekter som er mer dynamisk enn de tidligere variantene. Hvitt er Blenda-hvitt, og sort er sortere enn kappen til Dracula. S500 lever total perfeksjonisme innen fargegjengivelse slik den var tiltenkt.

Vil du ha det beste bildet som er å kjøpe for penger akkurat nå, må du imidlertid leve med en rekke irritasjonsmomenter. S500 er så treg at du kan se maling tørke under oppstart. Det å starte en film tar også fryktelig lang tid, og selv om dette kanskje ikke er viktig for alle, så burde det være unødvendig å vente 40 sekunder på at en film skal starte. På lydsiden er den heller ikke over gjennomsnittet, men leverer en helt grei surroundopplevelse. Sonys erfaring med CD-lyd kommer imidlertid til sin rett, og avspilling av musikk fungerer bedre enn på mange av de andre spillerne.

For dyr for de fleste
Ettersom Blu-ray har fått godt fotfeste i markedet, har utvalget av gode spillere til en saklig pris eksplodert. Dette er problemet for Sonys flaggskipmodell. Det er en strålende spiller, som leverer filmkvalitet av ypperste klasse, men du skal være ytterst finstilt i øynene og ganske kresen. For du finner ikke veldig mange argumenter for å velge denne over en av de billigere konkurrentene. Som med alle Sony-produkter er den herlig å hvile øynene på designmessig, og det oser av kvalitet. Spørsmålet er rett og slett om man finner de mange ekstra tusenlappene verdt det.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen