TEST: Sony Alpha A350
Test

Sony Alpha A350

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Med unntak av den nylig lanserte toppmodellen A900, er A350 det av Sonys speilreflekser som har høyest oppløsning, og nettopp oppløsningen er det eneste som skiller A350 fra A300, modellen som er et hakk lavere på rangstigen. Som en følge av dette vil A350 være litt tregere enn lillebroren, siden det har mere data som skal presses gjennom den samme prosessoren og inn på det samme minnekortet, men bortsett fra dette er kameraet nøyaktig det samme. Prisen er imidlertid naturlig nok også forskjellig, og man må betale en tusenlapp mer for A350 enn for A300. Er det verdt det?

På denne siden finner du en oppsummering av testen. Dersom du ønsker å lese mer kan du enten lese hele testen eller hoppe til de forskjellige delene ved å klikke på overskriftene. Du kan også se galleribilder vi har tatt med kameraet ved å klikke her.


Fysisk

A300 og A350 er som nevnt fysisk helt identiske, med unntak av selve bildebrikken. Ytre sett er plastfølelsen ganske tydelig, men det føles ikke spesielt lite solid av den grunn. Kanskje det bare er vi som endelig har begynt å vende oss til tanken på at et kamera ikke trenger å være bygget i resirkulert panserstål for å være solid nok? Hvem vet. Solid nok er det i alle fall, med mindre man har Lars Monsen-tendenser. I så tilfelle må man se på andre kameraer enn dette, ikke minst fordi kameraet har en del pussige hyller og kroker som vil fungere som oppsamlingsplasser for støv og skitt.

Fysisk har A350 mye som må føres på plussiden, sammen med A300, deriblant markedets beste løsning for å kunne bruke speilrefleksens skjerm til å komponere bildene på, såkalt LiveView. Desverre fører dette til at søkeren er en smule mindre enn vi kunne ønske oss, men det er egentlig et godt bytte, så vi vil ikke klage særlig mye på akkurat dette. Skjermen kan vippes opp og ned, og er derfor også den noe mindre enn mange av konkurrentenes. Selv om vi skulle ønske at det var mulig å snu den helt rundt og dermed beskytte den inn mot kamerahuset, er skjermen god nok, og funksjonen såpass hendig, at heller ikke dette trekker nevneverdig ned. Snarere tvert imot. Positivt er også en svært god batterikapasitet.


I bruk

A350 ligger godt i hånden, og man skal ha svært store eller svært små hender for å ikke være sånn noenlunde komfortabel med grepet på dette kameraet. Trenger man større grep, er et vertikalgrep tilgjengelig, som vil gi bedre plass til fingrene når man holder kameraet i normal fotostilling.

A350 må anses som forholdsvis brukervennlig, selv om det ikke skiller seg nevneverdig ut verken på dette området eller andre som for eksempel funksjoner eller autofokushastighet. Filosofien med en knapp per funksjon fungerer for noen, mens andre vil finne kameraet forvirrende og uoversiktelig. For disse har Sony utstyrt A350 med et menysystem som er ganske usexy, men som samtidig fungerer greit. Opptakshastigheten er også grei, men ikke noe å skrive hjem om. I praktisk bruk er i det hele tatt A350 langt fra spektakulært, men det leverer likevel varene mer enn godt nok.


Bildekvalitet

A350 har på lave ISO-verdier en helt klart bedre detaljgjengivelse enn A300, og at dette utelukkende skyldes den økte oppløsningen synes heller tvilsomt. Vi aner forskjeller også i signalbehandlingen, uten at vi vet noe sikkert på akkurat dette området. Detaljgjengivelsen er uansett overraskende god for oss som har testet A300, og vi ser betydelige forbedringer i forhold til A300 også på ting som fargegjengivelse og bildestøy. På ISO-verdier under 1600 gir A350 en god del høyere bildekvalitet enn A300, og det klarer seg også godt i konkurranse mot kameraer fra andre produsenter.

Men hvor lenge var Adam i Paradis? På 1600 ISO og over faller A350, ikke ulikt A300 og en del andre kameraer, fullstendig i fisk. Tilgivelig i seg selv for mange brukere, men vi registrerer i tillegg skuffelse over at A350 også sliter med det dynamiske omfanget, uansett støytoleranse. Her er det langt billigere kameraer som gir bedre resultater enn A350.


Oppsummering
 
  God batterikapasitet
  Pinglete og lav blits
 
  Bra JPG-kvalitet rett fra kamera
  Svak bildekvalitet ved høy ISO
 
  Markedets beste LiveView-løsning
  Svakt dynamisk omfang
 
  Skjerm som kan vippes opp og ned
  
 
  God detaljgjengivelse ved lav ISO
  


Konklusjon

Sony A350 er et kamera der det er viktigere enn vanlig å vite hva man får før man kjøper. Kameraet gir nemlig utmerkede resultater for visse bruksmønstre, og langt fra gode resultater for andre. Er du en fotograf som kun bruker RAW og lave ISO-verdier, og aldri fotograferer bryllup eller andre motiver som ikke krever et stort dynamisk omfang, er dette meget mulig kameraet for deg. Det vil da tilby deg utmerket detaljgjengivelse og høyst brukbare farger. Er du derimot en som nesten utelukkende benytter høye ISO-verdier og krever stort dynamisk omfag, vel, da vil vi anbefale noe annet.

Klikk her for å lese hele testen.


Bildegalleri

Se bildene vi har tatt med kameraet i galleriet.


Vår vurdering av Sonys kitobjektiv kan du lese her.

Sammenlign Sony A300 med Sony A350 her.

Sony Alpha DSLR-A350

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen