Det er ikke uten grunn at Tipo er billig.

Test Sony Xperia Tipo

Det er ikke uten grunn at Tipo er billig. (Bilde: Einar Eriksen)

Koster bare 1000 kroner

Du trenger ikke betale mer for en mobil med Android OS 4.

Konklusjon

dsad
+ Billig
+ Presis skjerm som er god i bruk
+ Har de fleste funksjoner og teknologier
+ God batteritid

dsad
-Dårlig kamera
- Svak musikkspiller
-Liten og lavoppløst skjerm
-Ingen medfølgende minnekort

[Amobil.no]: Det er prisen som er det største fortrinnet til Sonys Xperia Tipo. For å presse prislappen ned har selskapet brukt et svakt brikkesett med en treg prosessor.

Likevel er skjermen presis i bruk, og telefonen er ikke tregere i menyene enn at vi fint kan bruke telefonen til det moderne mobiler skal brukes til, inkludert nettsurfing, e-postlesing og Facebook-aktiviteter.

Svak men presis skjerm

Skjermen har også fått smake på sparekniven. Den måler 3,2 tommer og har en oppløsning på 320 x 480 piksler. Det gir litt dårlig oversikt og uskarpt bilde, men skjermen er presis og god i bruk. Vi synes også det går veldig greit å skrive tekstmeldinger.

Det følger ikke med noe minnekort når du kjøper Xperia Tipo, men den interne lagringsplassen er 754 MB internminne. Det er i det minste bedre enn mange andre billigtelefoner som ofte har rundt 150 eller 200 MB internminne.

Dårlig på multimedia

Når det kommer til kamera og musikkspiller, imponerer ikke Xperia Tipo. Kameraet fanger få detaljer og bildene ser kunstige ut, og forsterkeren klarer kun å drive øreplugger som krever veldig lite.

Få alternativer

Butikkhyllene er ikke stappfulle av trykkskjermmobiler til bare tusenlappen uten abonnement, men noen alternativer fins likevel.

Når telefoner har vært lenge på markedet, pleier de å falle i pris. Sony Ericsson Xperia Mini eller Mini Pro kan du nå få til rundt den samme prisen som Tipo, selv om dette er langt dyrere mobiler som er bedre på de fleste punkter. Disse to telefonene lar seg også oppdatere til Android OS 4 på et blunk, helt uten PC-tilkobling.

Ser vi på litt årets nykommere, kommer vi ikke unna ZTE Blade II. Denne koster bare 400 kroner mer enn Tipo, men har en bedre skjerm, et bedre kamera og en bedre prosessor, for å nevne noe.

Er prisgrensen din på en tusenlapp, gir Xperia Tipo deg mye for pengene i forhold til andre nylanserte mobiler, men du har mye å vinne på å spare noen hundrelapper mer eller se på litt eldre mobiler.

Vil du vite mer?
Les hele anmeldelsen av Sony Xperia Tipo på Amobil.no »

Sony Xperia tipo med abonnement

Sony Xperia Tipo

Sony Xperia tipo med abonnement

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen