TEST: Sony Xperia P

Test Sony Xperia P

Endelig gjør Sony alt riktig

Aluminiumskropp, knallskjerm og godt kamera til fornuftig pris.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Konklusjon

dsad
+ Super skjerm
+ Brukervennlig
+ Mye teknologi
+ God lyd
+ Bra på spill og video
+ Gode stillbilder

dsad
- Støtter ikke minnekort
- Selges med Android Gingerbread (Skal senere kunne oppgraderes til ICS)

Sony Xperia P er antakelig den aller beste mobiltelefonen du kan få kjøpt til denne prisen (fra ca 3200 kroner i nettbutikkene). Det eneste som skiller den fra de virkelig heftige toppmodellene er en litt svakere prosessor og en litt mindre skjerm. Dessuten har den i skrivende stund fremdeles ikke fått den nyeste versjonen av Android, kjent som Ice Cream Sandwich. Den har heller ikke plass for minnekort, men det er det heller ikke alle toppmodellene som har.

Ikke for stor, ikke for liten

Når det er sagt, så er skjermstørrelsen på 4 tommer antakelig midt i blinken for mange. Den er stor uten å være kjempestor, og den nye Magic White-teknologien kombinert med høy skjermoppløsning, gjør skjermen til en drøm å bruke. Skjermen er også noe av det beste du kan få om du skal bruke den utendørs på en solskinnsdag.

For noen vil selv en 4-tommers skjerm være i største laget, mens andre foretrekker enda større skjermer. Vi tror uansett at dette er en skjermstørrelse svært mange vil være komfortable med.

Prosessoren i Xperia P er ikke markedets raskeste, men så lenge ting flyter så godt som de gjør her, så er vi mer enn fornøyd med resultatet.

Telefonen har litt skarpe hjørner. Den har et chassis i ett stykke aluminium, og et smalt gjennomsiktig felt under skjermen. I dette feltet ligger antenner og berøringsfelter, i tillegg til at det lyser opp ved ulike hendelser. Berøringsfeltene er merket med små ikoner, og til forskjell fra hva du vil oppleve med Sonys toppmodell Xperia S, så kan du faktisk trykke på disse ikonene på Xperia P.

Alt av funksjoner

Telefonen er enkel å bruke, god samtalelyd, har utsøkt mobilkamera, god musikkspiller og direkteutgang til TV via MicroHDMI. telefonen virker solid sammensatt, og batterikapasiteten er litt over snittet for smartmobiler i denne størrelsen. Når den i tillegg er utstyrt med NFC-brikke, WisePilot navigasjon og en egen Office-applikasjon, så må vi medgi at dette er en telefon som imponerer.

Men aldri så godt at det ikke er galt for noe – Både WisePilot, musikktjeneste Music Unlimited og OfficeSuite er programmer du må betale ekstra for å ha fullt utbytte av. Du kan uansett velge alternative grastisløsninger fra Google Play, applikasjonsbutikken på telefonen.

Fornuftig priset

Vi tviler ikke på at telefonen vil være midt i blinken for svært mange. Med en pris som begynner på rundt 3200 kroner i nettbutikkene, mener vi Xperia P gir deg en tilnærmet toppmobil til en pris som ligger midt på treet.

Skulle du likevel ønske en litt større skjerm, er Xperia S et alternativ. Dette er en knallgod mobiltelefon, men med en litt dårligere byggekvalitet og noe svakere brukergrensesnitt enn Xperia P.

Er du først og fremst ute etter en billig mobiltelfon er ZTE Blade II verdt å se nærmere på. Denne har imidlertid en betydelig mindre skjerm (3,5 tommer).

Vil du vite mer?
Les hele testen av Sony Xperia P på Amobil.no »


Sony Xperia P

Sony Xperia P

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen