Test Sony Xperia Ion LT28h

(Bilde: Kurt Lekanger, Amobil.no)

Solid aluminiumsmobil fra Sony

Men én ting ødelegger helhetsinntrykket.

Kort sagt:
Pen design i aluminium
God byggekvalitet
Forholdsvis god ytelse
Bra kamera
HDMI

HDMI-kabel følger ikke med
Upresise berøringstaster
Sony Xperia Ion LT28h.
Sony Xperia Ion LT28h.Foto: Sony
Xperia Ion er rett over 1 cm tykk. På høyre side finner du volumknapper, av/på/låse-knapp, samt en knapp for å aktivere kameraet. .
Xperia Ion er rett over 1 cm tykk. På høyre side finner du volumknapper, av/på/låse-knapp, samt en knapp for å aktivere kameraet. .Foto: Kurt Lekanger, Amobil.no
Bakdekselet er laget i aluminium. .
Bakdekselet er laget i aluminium. .Foto: Kurt Lekanger, Amobil.no

[Amobil.no]: Sony Xperia Ion koster en del mindre enn de råeste toppmodellene fra andre produsenter, som for eksempel Samsung Galaxy S III. Vi var derfor spente på å se om denne kunne være et godt alternativ for de som synes de aller kraftigste toppmodellene blir for dyre.

Etter å ha brukt telefonen daglig i et par uker, må vi slå fast at selv om Xperia Ion er langt fra noen dårlig mobil – så når den likevel ikke helt opp i eliteklassen.

Sony har gjort en god jobb med brukergrensesnittet. Det er ikke så veldig forskjellig fra standard Android 4.0, men det er ryddig og greit lagt opp – og vi setter pris på flere nyttige widgeter som er lagt ved, som for eksempel en widget for å raskt skru av og på Wi-Fi, Bluetooth, og andre funksjoner du trenger ofte.

Stor og god skjerm

Xperia Ion er en telefon som er pen å se på, og byggekvaliteten virker overbevisende. Hele baksiden av telefonen er laget i aluminium, og den 4,55 tommer store skjermen er dekket av glass som går over hele fronten av telefonen. Avrundede kanter og en svakt buet bakside gjør at telefonen ligger godt i hånden. Det at telefonen har vunnet den prestisjefylte "red dot"-prisen for beste produktdesign er antagelig vel fortjent.

Vi liker altså design og byggekvalitet på Xperia Ion, men irriterende ting som at menyknappene er upresise og ofte krever at du trykker både én og to ganger før noe skjer, trekker ned totalinntrykket og gjør at toppkarakterene glipper.

Når det gjelder spesifikasjoner er telefonen heller ikke helt på nivå med de nyeste modellene som er kommet på markedet i den senere tid. Tokjerneprosessoren som benyttes er imidlertid langt fra noen sinke, og i daglig bruk opplevde vi telefonen som rask – selv om den ikke er like rask som de aller kraftigste modellene på markedet. Men den takler fint video i HD-kvalitet, og i våre tester dro den rundt forholdsvis avanserte spill uten at vi opplevde antydning til rykk og napp.

Telefonen har støtte for NFC, slik at den er forberedt for fremtidige betalingsløsninger.

God underholdningsmobil

Som underholdningsmobil gjør Xperia Ion en god jobb, og god formatstøtte og mulighet for å koble telefonen til TV via HDMI trekker opp. Implementeringen av DLNA-støtten er også god, og det er enkelt å sende musikk, video eller bilder trådløst til en DLNA-kompatibel TV eller annen enhet. Musikkspilleren er også utmerket.

Vi gir også plusspoeng for kameraet, som tar gode bilder - i hvert fall i utendørsbelysning.

Alternativer

Selv om Sony Xperia Ion er en på mange måter veldig god mobiltelefon, har den et par svakheter – og i tillegg koster den litt for mye i forhold til andre sammenlignbare produkter. Det blir derfor ikke noe Anbefalt-stempel fra Amobil.

Ett av de aller beste alternativene til Xperia Ion er LG Optimus 4X HD. Den koster omtrent det samme som Xperia Ion, og har kraftigere prosessor og enda bedre spesifikasjoner. Byggekvalitet og design er kanskje ikke helt på høyde med Xperia Ion, men innmaten er bedre.

Et annet godt alternativ er Sonys egen Sony Xperia Acro S. Denne telefonen har omtrent samme ytelse og pris som Xperia Ion, men er i tillegg vanntett.

Ta også en kikk på HTC One S, en telefon som ikke koster særlig mer, men som har enda kraftigere maskinvare, flott design og solid byggekvalitet. HTC One S har imidlertid noe mindre skjerm enn Xperia Ion.

Vil du vite mer?
Les hele testen av Sony Xperia Ion LT28h på Amobil.no »

Sony Xperia Ion LT28h   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen