Fem nye Sony-filmer dukket opp på Internett etter lekkasjen. Kun Fury har kommet på kino.
Teknofil
Fem nye Sony-filmer dukket opp på Internett etter lekkasjen. Kun Fury har kommet på kino. (Bilde: Illustrasjon/Sony/teknofil.no)

Sony vil holde media ansvarlig for lekkasje-artikler

Advarer de store redaksjonene i USA.

For tre uker siden ble Sony Pictures rammet av det som nesten kan se ut til å være tidenes cyberangrep. Flere kommende Sony-filmer ble lekket på nett av hackerne, i tillegg til manuskripter, e-poster som involverer Hollywood-kjendiser, lønningslister, samt personnummeret til 47 000 ansatte.

Nå skriver Wall Street Journal at Sony forsøker å forhindre amerikanske medier å omtale informasjon som hackerne sender dem. Det gjør de i et brev som den fremtredende advokaten David Boies har sendt til blant andre Bloomberg, New York Times, Recode og Wall Street Journal. Advokaten krever at de sletter alle kontrakter, e-poster og annen informasjon som har blitt lekket som følge av hacker-angrepet, ellers ...

«Hvis dere ikke godtar denne anmodningen, og den stjålne informasjonen blir brukt eller formidlet av dere på noe som helst vis, har Sony Pictures ikke noe annet valg enn å holde dere ansvarlig for enhver skade eller tap som oppstår på grunn av slik bruk eller spredning,» heter det i brevet.

100 terabyte med informasjon

Amerikanske medier har den siste uken spredt innholdet i e-poster som har blitt sendt av flere Sony-toppsjefer, som stammer fra den lekkede informasjonen. Også e-poster som involverer stjerner som Angelina Jolie, Leonardo DiCaprio og Channing Tatum har blitt nevnt.

Ifølge Recode skal hackergruppen, som kaller seg Guardians of Peace, ha klart å stjele nesten 100 terabyte med informasjon fra Sony. De har varslet at det vil komme mer oppsiktsvekkende lekkasjer i tiden som kommer.

Hvor hackergruppen kommer fra er imidlertid ennå ikke avklart. En ledende teori er at årsaken til angrepet er den kommende actionkomedien The Interview, som handler om et attentat mot Nord-Koreas diktator Kim Jong-un. Men:

Nord-Korea nekter for at det er de som står bak hackerangrepet
«Vi vet ikke hva Sony Pictures har gjort for å bli et mål » »

(Kilder: Wall Street JournalRecode)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen